Baloldali politikai támadás: el akarják hallgattatni a Mediaworks lapjait

telefonos csalás bűnözés
Silhouette of a man in a hood on a black background, his face is not visible, the hacker is holding the phone in his hands. The concept of a criminal, incognito, mystery, secrecy, anonymity.
Vágólapra másolva!
Internetes bűnözők feltörtek több magyar hírportált. Érintett többek között a Metropol, a Nemzeti Sport és a 888.hu is. A baloldali bűnözők a Mediaworks internetes oldalait támadták meg, el akarják hallgattatni a konzervatív, jobboldali hangokat.
Vágólapra másolva!

Hétfő reggel több hazai hírportál elérhetetlenné vált hackertámadás miatt. Hazug baloldali propagandaüzenetek kerültek fel a Metropol és a Nemzeti Sport oldalára, a 888.hu is a támadás áldozata lett, elérhetetlen a lap. A bűnözők a Mediaworks internetes oldalait támadták meg, az említettek mellett a Mindmegette.hu-t is. Elérhetetlen a Szabad Föld, a Mandiner és a Figyelő is.

Az átfogó támadás tehát több oldalt is érintett, a cél egyértelmű volt: károkozás és a teljes körű tájékoztatás ellehetetlenítése, utóbbi nem sikerült teljes mértékben. Úgy tudjuk,

rendőrségi feljelentés fog születni az ügyben.

A Facebookon egy kommentelő ezt írta a támadássorozatról:

Egyértelmű, hogy az országgyűlési választások hetén mit akarnak a baloldali bűnözők: el akarják hallgattatni a konzervatív, jobboldali hangokat, el akarják tiporni a sajtószabadságot, ezzel veszélyeztetve a békét és a magyar emberek biztonságát.

Frissítés: napközben a Mandiner újra elérhető lett, a többi megtámadott portál még mindig nem.