Zsigó Róbert: Ha a választáson ez a kormány kap bizalmat, még több családtámogatás lesz - videó

ZSIGÓ Róbert
Budapest, 2022. február 23. Zsigó Róbert, a Miniszterelnökség családokért felelős államtitkára beszédet mond a Nemzeti Tehetség Programról tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnökség Szalay utcai épületében 2022. február 23-án. Minden eddiginél nagyobb összeget, 4,4 milliárd forintot fordít a kormány idén tehetséggondozásra. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
A kormány családbarát Magyarországot épít, 2010 óta évről évre egyre több családtámogatás van, és ha az április 3-ai választáson a jelenlegi kormány kap bizalmat, akkor még több családtámogatás lesz - mondta a családokért felelős parlamenti államtitkár szerdán a Facebook-oldalára feltöltött videóban.
Vágólapra másolva!

Zsigó Róbert közölte, a gyerekes családoknak több tucat támogatás szól, tájékozódásuk elősegítésére indították el tavaly decemberben a családtámogatási kalkulátort, amely segít feltérképezni a támogatásokat, hogy mindenki megtalálja a számára elérhető lehetőségeket.

- mondta el az államtitkár.

Zsigó Róbert azt hangoztatta, hogy 2010 óta a kormánynak a gyerekek az elsők, ezért a korábbi három és félszeresére, 3500 milliárd forintra növelte a gyermekes családoknak kifizetett támogatásokat.


Az államtitkár a támogatásokat ismertetve elmondta: bevezették a családi adórendszert, folyamatosan bővítik a családi adókedvezményt és bevezették a gyed extrát. Továbbá adómentességet élveznek a négy vagy több gyermeket nevelő nők és Magyarországon történetében először családi adó-visszatérítést is fizettek.

Zsigó Róbert, a Miniszterelnökség családokért felelős államtitkára Forrás: MTI/Balogh Zoltán

- sorolta.

Kiemelte, a kormánynak fontos, hogy a gyerekes családok békében és biztonságban élhessenek Magyarországon, és szeretnének nekik még több pénzt, még több támogatást adni.

- tette hozzá.

Kijelentette, nagy tehát az április 3-ai választások tétje, mert "a családok támogatásában is előre kell menni, nem hátra".