Csáki Judit nem kér bocsánatot a jobboldali szavazókat gyalázó írása miatt

Csáki Judit
Bécs, 2014. március 17. Csáki Judit újságíró beszél a bécsi Burgtheaterben, az osztrák nemzeti színházban március 13-án kezdődött Magyarország Fesztiválja keretén belül megrendezett Színház a mai magyar valóságban című kerekasztal-beszélgetésen 2014. március 16-án. Az eseményen a magyarországi független és az állami színházak helyzetéről, a politika és a kultúra kapcsolatáról tartottak pódiumbeszélgetést. MTI Fotó: Filep István
Vágólapra másolva!
"ma láttam orbán magyarországát. nyomorult, semmit sem értő, a nevüket leírni alig-alig tudó embereket, akik megkérdezték, hogy a három lap közül melyikre kell húzni a négy nemet. ez a tömeg – mert ez tömeg – az a bázis, ami a kétharmadot biztosítja neki. orbán népének nincs perspektívája, nincs iskolája, foga kevés, szemüvege eltörött vagy nincsen, rosszul lát, elhízott és tönkrement"– többek között így számolt be szavazóköri delegálti tapasztalatairól Csáki Judit színikritikus (a bejegyzést betűhíven, a primitív hibákkal együtt idéztük), aki ezt a bejegyzését publikusról csak az ismerősei számára láthatóvá állította. Mindezt azzal indokolta az Origónak, hogy nem kívánja eltűrni azokat a gyalázkodásokat, amiket ismeretlenektől kapott a bejegyzése miatt. Az íráson semmit nem változtatott, és továbbra is tartja magát ahhoz. Azaz, gyalázkodása miatt bocsánatot sem gondol kérni.
Vágólapra másolva!

A bejegyzésemet nem töröltem, hanem nyilvános státuszból privátra állítottam, így pedig csak az ismerőseim olvashatják azt - minderről Csáki Judit színikritikus beszélt az Origónak annak kapcsán, hogy a választást követően többek között ezt írta az oldalára a szavazóköri megfigyelői tapasztalatairól:

Csáki Judit továbbra is ragaszkodik korábbi írásához, csak publikusról kizárólag az ismerősei számára láthatóvá állította Forrás: MTI/Filep István

Csáki elmondta, hogy azért volt szükség arra, hogy privát státuszba helyezze a bejegyzést, mert sok gyalázkodó kommentet kapott, és ő ezeket nem szeretné olvasni, és azok sem szeretik, akik őt személyesen ismerik. A kritikus a közéletben kapott kritikák (többek között Schiffer András, volt LMP-elnöké) ellenére továbbra sem írna másképpen, mint ahogyan az korábban megszületett. Arról is beszélt, hogy a kormányoldal legyen boldog azzal, ami van, és éppen ezért nem kíván a jövőben foglalkozni az őt ért nyilvános támadásokkal, de a gyalázkodásokat a személyes Facebook-oldalán nem fogja tűrni.

Csáki Judit korábban Alföldi Róbert Nemzeti Színház élén töltött időszakáról is írt egy hosszabb könyvet. Éppen ezért a volt főigazgatót is megkerestük a fenti mondat kapcsán. Amint válaszol, cikkünket frissítjük.

Csáki Judit gyakran vesz részt a Katona József Színház különféle rendezvényein, ezért megkerestük a színházat, hogy a jövőben is várják-e többek között kerekasztal-beszélgetésekre a színikritikust. Amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.