Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Gyurcsányék már nem is beszélnek Márki-Zayjal

Választás 2022, 2022-es magyarországi országgyűlési választás, eredményváró, ellenzék, Márki-Zay Péter, Egységben Magyarországért, Városliget
Karácsony Gergely, Márki-Zay Péter
Vágólapra másolva!
Alig várta, hogy elbukjuk a választást - így fogalmazott szövetségeséről, Gyurcsány Ferencről Márki-Zay Péter egy friss interjúban. A bukott baloldali listavezető közölte, sem Dobrev Klára, sem Gyurcsány Ferenc nem hívta fel a vereség óta, ő viszont még Lázár Jánost is felkereste.
Vágólapra másolva!

„Száz százalékban Gyurcsány vagyok, nem sok marad a hullaságnak" – válaszolta Márki-Zay Péter a 24.hu-nak adott interjújában arra a kérdésre, hogy most épp hány százalékban politikai hulla. „Sajnos a politikai hullaságom kérdésében teljes az egyetértés Lázár János, Jakab Péter és Gyurcsány Ferenc között. Sőt, ez már nem is csupán egyetértés, inkább érdekközösség: mind azt szeretné, hogy politikai hulla legyek" – tette hozzá sértődötten a vasárnapi választáson egyéniben és országosan csúfosan megbukott miniszterelnök-jelölt.

Márki-Zay szerint Gyurcsány az ő Fotó: Polyák Attila - Origo

Márki-Zay elismételte, hogy végtelenül szomorú az eredmények miatt, a választás tanulsága pedig számára az, hogy egy hatékonynak tűnő logikai modellt követve mindent megtett az ellenzék a sikerért, és mégis kudarcot vallottak, vagyis nem volt jó a modell.

Őszintén hittem, hogy a politika egy társasjáték, olyan, mint a Monopoly, a sakk, a go vagy bármely kártyajáték, ahol megtanulod a szabályokat és a trükköket, és ha élesben is képes vagy fegyelmezetten, kreatívan és bölcsen alkalmazni a tudásodat, akkor jó eséllyel nyersz – mondta

Márki-Zay, aki ezek szerint nem vette észre, hogy nem tanulta meg a szabályokat, nem volt sem fegyelmezett, sem kreatív, bölcs meg végképp nem.

Azt azonban határozottan állítja, hogy az ő lelkiismerete tiszta.

Gyurcsányék már nem is szólnak Márki-Zayhoz

Márki-Zay szerint „ostobaság", hogy ő Gyurcsány embere lett volna, ezt pedig a DK elnöke is bizonyította, amikor vasárnap a vereség után rögtön megtámadta. „Nyilván örült volna a győzelemnek, de a vereséggel kalkulált, és amint kiderült, hogy valóban kikaptunk, azonnal elhatárolódott tőlem, igyekezett rám tolni a felelősséget" - mondta.

Márki-Zay szerint ez azt bizonyítja, hogy ő nem volt Gyurcsány embere - pedig a valóságban csak annyit bizonyít, hogy Gyurcsány sikertelen embere volt.

- mondta Márki-Zay, aki láthatóan maga is retteg Gyurcsánytól.

Azt állította, valaki jó előre megígérte neki egy tárgyaláson, hogy egyedül kell elvigye a balhét a választási vereség után.

„Azt mondta az illető, hogy ha elbukunk, akkor én leszek a hibás, és ne számítsak arra, hogy osztozni fog velem a vereségben" – mondta Márki-Zay, hozzátéve, hogy ez hónapokkal ezelőtt történt, és nevet nem mert mondani.

Márki-Zay szerint ő nem hibázott Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az interjú további részéből kiderült:

Gyurcsány és felesége a vereség óta nem is beszélt vele, nem is keresik.

Azért azt hozzátette, mások azért felhívták, de furcsa mód, sok esetben csak körbeírta a hívókat, megnevezni nem merte.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről