Karácsony nevetséges terve: a gyorshajtókat akarja üldözni, miközben alig lehet haladni Budapesten

Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely főpolgármester lecsapna a gyorshajtókra, a sebességtúllépéseket pedig 2050-re megszüntetné a fővárosban. A nagyívű tervvel csak annyi a probléma, hogy a város számos pontján legfeljebb csak lépésben tudnak haladni a gépjárművek. Az autósok nem örülnek az újabb büntetésnek – derült ki a Metropol riportjából, ahol az utca emberét kérdezték a főpolgármester legújabb elképzeléseiről.
Vágólapra másolva!

A Metropol „az utca emberével" készített riportot arról, hogy milyen problémákat okoznak Karácsony Gergely főpolgármester kiforratlan ötletei. A megszólaltatott budapestiek enyhén szólva sem voltak elragadtatva a városvezető teljesítményétől, aki legutóbb a „gyorshajtókat" vette célba.

A főpolgármester április végén egy Facebook-bejegyzésben értekezett arról, hogy 2050-ig „nullára csökkentenék" a gyorshajtók számát a fővárosban. Bár ez lehetetlen küldetésnek tűnik, hiszen aligha elképzelhető, hogy egy többmilliós nagyvárosban soha senkit ne érjenek gyorshajtáson, de nem is ez most Budapest legégetőbb problémája. Az autósok jelenleg inkább arról számolnak be, hogy a dugók és a kitolódott menetidő sokkal több problémát okoz a közlekedésben, mint a gyorshajtók.

A Metropolnak nyilatkozó Gusztáv szerint „ez a gyorshajtásbüntetés már megint valami farzsebből előhúzott hülyeség. Van egy teória arról, hogy Karácsony 4-5-ször bukott a jogosítvány megszerzése közben, ráadásul édesapját egy autó ütötte el. Lehet, hogy az autósok nem szimpatikusak a számára" – mondta a férfi.

Egy másik riportalany, Mihály pedig arról számolt be, hogy „képtelenség haladni, nemhogy gyorshajtani. Nekem az egész gondolkodásmódjuk furcsa. Saját magát kéne kiszorítani, nem a kocsikat. Szakember kezébe kéne adni az irányítást, aki felelős döntéseket tud hozni."

Karácsony Gergely ezzel az újabb lépéssel ismét az autósokat helyezi célkeresztbe. Eddig a körúti biciklisávok kialakítása és a közlekedési csomópontok egyszerre történő felújítása okozott forgalmi káoszt a fővárosban. 2023-től azonban komoly fennakadásokat hoz az a döntés, amely szerint a főpolgármester a pesti alsó rakpart egy szakaszát átadja a gyalogos forgalomnak, az autósokat pedig betereli a belvárosba.