Megszólalt a nő, akit a jobbikos disznótoron meg akartak erőszakolni

oltásellenes, baloldal, Országgyűlés, Szilágyi György
Budapest, 2021. február 15. Szilágyi György jobbikos képviselő azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. február 15-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Először szólalt meg az őt ért támadásról V. Anita. A nyíregyházi nő egyelőre képtelen feldolgozni, ami a Jobbik disznótorán történt vele - mondta a Blikknek.
Vágólapra másolva!

A 24 éves V. Anita választókerületi szervezőként kapott meghívást tavaly decemberben a Jobbik disznóvágására, ahova a párt szabolcsi vezetői, a felső pártvezetés tagjai is hivatalosak voltak, természetes volt hát, hogy ő is jelen lesz. Annak ellenére, hogy párja, az akkor még alelnöki tisztséget betöltő Szilágyi György hiába kérte, nem hívták meg. Legvadabb álmaiban sem gondolta, hogy bajba kerülhet, pedig a férfiakkal teli buli egy ponton rémálomba fordult számára:

becsalták egy szobába, az ajtót rázárták, az egyik jobbikos pedig erőszakoskodni kezdett vele.

Segítségért kellett kiabálnia, hogy valaki észrevegye, mi történik. Ha nincs Gyüre Csaba, a párt megyei elnöke, aki a kiáltozást hallva kimentette a szobából, talán még sokkal durvább dolog történik. Természetesen a fiatal nő, amint tudta, felhívta az élettársát.

Szilágyi György jobbikos képviselő az Országgyűlés plenáris ülésén, 2021. február 15-én Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az ügy kirobbanása óta Anitát megbélyegezték, és csak még több támadás éri. A fiatal nő kevesektől kap támogatást, nekik a párján keresztül a Facebookon fejezte ki köszönetét. A Blikknek sikerült Szilágyi Györgyön keresztül elérnie telefonon V. Anitát, aki elsőként a lapnak beszélt röviden a támadás lelki következményeiről.

– mondta a lapnak Anita.

A fiatal hölgy számára az egyik legnagyobb csalódás az volt, hogy ahonnan támogatást várt volna, onnan támadták, viszont olyanok álltak ki mellette, akiktől erre nem számított volna: a Fidesz képviselői.

„Azért is különösen jólesett, hogy kormánypárti képviselő hölgyek álltak ki mellettem, mert nem ugyanazon a politikai oldalon állunk. Azért csak a párton belül kértük a választásokig az elkövetőkkel szembeni következmény alkalmazását, mert nem akartam terhelni az összellenzék választási kampányát ezzel a súlyos üggyel, pedig az elkövetők bocsánatot sem voltak hajlandók tőlem kérni" – írta Anita a már említett köszönőlevelében. Vagyis ebben a helyzetben nem a saját sérelmével törődött, hanem az ellenzéki összefogás miatt inkább magába fojtotta a történteket.

Ezért előbb a párton belül próbált választ kapni kérdéseire, nem rögtön a rendőrséghez fordult, amit a bírálói vetnek a szemére. Nem utolsósorban Anita egy 4 éves kislány édesanyja, akit óvnia kell minden körülmények között, ám erre a jelek szerint nem sokan vannak tekintettel.