Szombattól rendkívüli hétvégi nyitvatartás lesz a kormányablakokban

kormányablak, kormányhivatal, ügyintézés
A törökbálinti kormányablak 2019. január 21-én, az átadás napján (illusztráció).
Vágólapra másolva!
Ezen a hétvégén már nyitva vannak a kormányablakok a június 30-án lejáró személyazonosító okmányok cseréje miatt érkező ügyfelek előtt - tudatta a Miniszterelnökség közleményében.
Vágólapra másolva!

Budapest és Pest megye valamennyi kormányablaka, vidéken pedig több mint 120 kijelölt kormányablak fogadja az ügyfeleket

szombaton és vasárnap 8 és 14 óra között,

ezzel növelik az ügyfélszolgálatok kapacitását.

Hétvégén kizárólag a veszélyhelyzet alatt lejárt személyazonosító igazolvány, vezetői engedély és útlevél cseréjét lehet intézni.

Előzetes időpontfoglalásra nincs szükség; akkor is érdemes felkeresni a kormányablakot - akár hétköznap, akár hétvégén -, ha a foglalható időpontok már beteltek.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Kérik, hogy indulás előtt mindenképp ellenőrizzék a kormányablakok nyitvatartását a kormányablakok weboldalán!

Online, ügyfélkapun keresztül is intézhető a jogosítvány automatikus meghosszabbítása, ha a háziorvos kiállította az orvosi alkalmassági véleményt.

A lejárt forgalmi engedélyek miatt nem a kormányablakokat, hanem a műszaki vizsgaállomásokat kell keresni.

Június 30-án valamennyi, a járványügyi veszélyhelyzet idején automatikusan meghosszabbított személyazonosító okmány érvényessége lejár. A Miniszterelnökség kéri, hogy ne halasszák az utolsó pillanatra okmányok megújítását, hiszen ezek a mindennapi élet számos területén elengedhetetlenül fontosak!

A kormányablakok pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn zárva tartanak.