A baloldali "elemző", Krekó Péter sem panaszkodhat

Vágólapra másolva!
A napokban váltak nyilvánossá az egyes gazdasági társaságok 2021-ről szóló pénzügyi beszámolói. Ezúttal a Splendidea Communications Kft. eredményét mutatjuk be. 
Vágólapra másolva!

A Nyugati Pályán Facebook-oldalt finanszírozó kommunikációs ügynökség sikeres évet tudhat maga mögött, hiszen a pandémia okozta gazdasági nehézségek ellenére is növelni tudta a már 2020-ban is jelentős nettó árbevételét, ami így közel 233 millió forintról 297 millió forintra nőtt. A cég már korábban is 200 millió forintos árbevételi határ felett teljesített: 2017-ben 341, 2018-ban 285, 2019-ben 272 forintos árbevételt realizált. Ami az adózott eredményt illeti, a cég 2021-ben 16 millió forintot zsebelhetett be, ami a cég életében az elmúlt öt év legjobb eredményének számít és a 2020-as adathoz képest több mint 50 százalékos növekedést jelent. A társaság tagjai úgy döntöttek, hogy osztalékot nem vesznek fel, hanem az adózott eredményt az eredménytartalékba helyezik.

A 2020-ban létrejött Nyugati Pályán nevű Facebook- és Instagram-oldal az elmúlt években több mint 87 millió forintot költött hirdetésekre. Elmondásuk szerint kiemelt céljuk, hogy a nyugati értékeket bemutassák, Magyarországot a nyugati pályán tartsák és igyekeznek meggyőzni az embereket, hogy Magyarország a Nyugathoz tartozik.

Továbbá büszkén hirdetik, hogy az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége is támogatja őket.

A Nyugati Pályán oldalainak üzemeltetője a Splendidea Communications Zrt., amelynek tulajdonában áll többek között a Krekó Péter-féle Political Capital is. Az ügyvezető pedig Szabados Krisztián, aki 2019 nyarán úgy döntött, hogy 20 év után megvál a Political Capitalban lévő tulajdonrészétől. Fontos megemlíteni, hogy a Splendidea ügyvezetője volt Somogyi Zoltán is, aki a Political Capital alapításában is részt vett.