Súlyosabb büntetést kaphat az a gödöllői pár, aki összeverte és kirabolta alkalmi partnerét

kés, késelés, késes támadó, illusztráció
illusztráció
Vágólapra másolva!
A Pest Megyei Főügyészség még 2020 decemberében emelt vádat az elkövetéskor fiatalkorú férfival és élettársával szemben emberi szabadság és nemi élet szabadsága elleni, testi épség elleni, illetve erőszakos vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt, miután 2019 őszén a kocsmában megismerkedtek egy nővel szexuális kapcsolat céljából, majd a lakásban összeverték és kirabolták. Az ügyben tavasszal hirdetett elsőfokú íéletet a Budapest Környéki Törvényszék, amely ellen az ügyészség, illetve a vádlottak és védőik is fellebbeztek, így az másodfokon a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik.
Vágólapra másolva!

A pár 2019 őszének elején Gödöllőn szexuális kapcsolat céljából ismerkedett meg egy nővel egy helyi kocsmában, ahonnan éjjel a fiú élettársának dányi albérletébe mentek.

A nő azonban rövid időn belül meggondolta magát, és nem akart lefeküdni a férfival, amiért élettársa egy késsel kényszerítette és ütötte-verte, hogy elégítse ki a fiatal férfit. Mivel nem ért célt, a férfi is

megütötte hat alkalommal, tiszta erőből, ami miatt több sérülést is szenvedett, többek között betört az orra.

Ezen bántalmazásról a fiatalkorú élettársa filmfelvételt készített, majd közel fél órán keresztül felváltva tovább verték a nőt. Közben felszólították, hogy adja át az értékeit, mire

a nő a nála lévő 7.000 forintot átadta, majd az idősebb támadó faggatni kezdte a keresetéről,

anyagi helyzetéről, melynek során társával 20-30 alkalommal megrúgták, megütötték.

Közben a fiatal férfi újra megfenyegette a késsel, hogy megöli,

majd a társa tovább faggatta, hogy adja elő a bankkártyáját, amit nem találtak meg.

A hosszú bántalmazás során hajnali 1 óra 40 perc körüli időben

a két támadó egy közeli bankautomatához vonszolta a nőt, akinek addigra a bordája is eltört,

ám nem sikerült pénzt felvenniük. Ekkor erőszakkal fenyegetve visszakísérték a lakásba, ahol arra kényszerítették, hogy egy mobiltelefonnal készített felvételen ismerje el, hogy pedofil. A felvétel elkészülte után

megzsarolták, hogy havonta 150.000 forintot kell fizetnie, ha nem akarja, hogy a felvétel nyilvánosságra, illetve a rendőrök kezébe kerüljön.

Ezután otthagyták, mire a nő kihasználva figyelmetlenségüket, életveszélyes koponyasérülésével elmenekült a lakásból.

A kép illusztráció Forrás: Police.hu

A Budapest Környéki Törvényszék március 29-én kihirdetett elsőfokú ítéletével a fiatal férfit és barátnőjét is bűnösnek mondta ki társtettesként elkövetett, életveszélyes testi sértés kísérlete rablás bűntettében, szexuális erőszak, kényszerítés, illetve személyi szabadság megsértése miatt, amelyért halmazati büntetésül

a fiút 3 év 8 hónap fiatalkorúak börtönére és 4 év közügyektől eltiltásra, míg az elkövetéskor 34 éves élettársát, mint különös visszaesőt 9 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész mindkét vádlott esetében

súlyosabb büntetés kiszabásáért, valamint eltérő jogi minősítés alkalmazása érdekében fellebbezett.

Az ítéletet a fiatalkorú vádlott és ügyvédje tudomásul vette, míg tettestársa és védője a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú indítványával mindkét vádlottal szemben súlyosabb büntetésért, a fiatalkorú vádlottnál pénzbüntetésért és hosszabb időre szóló közügyektől eltiltás kiszabásáért, emellett a jogi minősítés pontosításáért tartotta fenn az ügyészi fellebbezést.

Mindketten letartóztatásban várják a fellebbviteli eljárást - írja az Ügyészség oldala.