Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Olaszország
21:002024. június 15.
Albánia

Kórházi ápolóra és mentősökre támadtak Tatabányán

Vágólapra másolva!
Rátámadt egy ápolóra egy külföldi férfi a tatabányai kórházban. A város másik pontján pedig a mentősöknek esett neki egy ellátásra szoruló helyi férfi. Ezt írta a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.
Vágólapra másolva!

Két cseh állampolgárt vittek be a mentők július 27-én 20 óra körül a tatabányai kórházba. A 18 éves férfi a váróteremben várt, amíg a barátnőjét ellátták. Egyszercsak a férfi, minden előzmény nélkül, határozott lépésekkel megindult egy egészségügyi dolgozó felé, aki éppen az egyik osztályról jött ki.

Az ajtóban álló ápolót két kézzel mellkason ütötte, aztán összeverekedtek.

A kórház dolgozói fogták le a 18 éves támadót. A rendőrök elfogták a fiatalt, és a Tatabányai Rendőrkapitányságra vitték, ahol őrizetbe vették, és gyanúsítottként hallgatták ki közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ugyanennek a napnak az estéjén egy másik bejelentés is érkezett a rendőrségre egy hasonló támadás miatt. Ezúttal egy 54 éves, helyi férfi támadt rá az őt ellátni szándékozó mentősökre. Kiderült, hogy sok fájdalomcsillapítót és más gyógyszert vett be, amire ráivott egy kis alkoholt.

Először egy botra tekert szögesdróttal, majd késsel fenyegette meg az egészségügyi dolgozókat, aztán közölte, hogy felgyújtja és rájuk borítja a mentőautót.

A gyógyszermérgezéssel diagnosztizált férfit orvosi ellátása után őrizetbe vették. Ellene erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályozva elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult eljárás.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről