Motorost gázolt egy piros lámpán áthaladó sofőr a Corvin-negyednél - videó

Motorost gázolt egy piros lámpán áthaladó sofőr Budapesten 2020 májusában
Motorost gázolt egy piros lámpán áthaladó sofőr Budapesten 2020 májusában
Vágólapra másolva!
A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 42 éves sofőrrel szemben, aki 2020 májusában egy forgalmas belvárosi kereszteződésnél a pirosra váltó lámpa ellenére nem állt meg, és a kereszteződésben elütött egy szabályosan, zöld lámpánál elinduló motorost, aki súlyosan megsérült.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint 2020. május 22-én reggel egy férfi autóval halad a 8. kerületben, a József körúton a Petőfi híd felé. A megengedett 50 km/órához közeli sebességgel ért a József körút - Üllői út kereszteződéséhez. Ugyanennél a kereszteződésnél, az autóhoz képest balról az Üllői úton, a piros lámpánál várakozott egy motoros.

Motorost gázolt egy piros lámpán áthaladó sofőr Budapesten 2020 májusában Forrás: Magyarország Ügyészsége

Amikor a férfi a kereszteződéshez ért, a forgalmat irányító közlekedési lámpa zöldről sárgára váltott, ennek ellenére az autó áthaladt az útkereszteződés előtti gyalogátkelőhelyen, majd az akkorra már piros fényjelzés ellenére, megállási kötelezettségét megszegve, behajtott a kereszteződésbe. Eközben a motoros haladási irányában a közlekedési lámpa zöldre váltott, ezért szabályosan, irányváltoztatás nélkül, a Kálvin tér irányába behajtott a kereszteződésbe. A szabad jelzésre elinduló, álló helyzetből gyorsító motorost észrevette a kereszteződésbe jobbról, szabálytalanul behajtó autót,

de már nem tudta elkerülni a balesetet.

Az autó elejének ütközött, amitől eltört a sípcsontja.

Ezen a felvételen a balesetet megelőző pillanatok láthatók:

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a 42 éves sofőrt közúti baleset gondatlan okozásával vádolja, és indítványozta, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzéssel hozzon érdemi döntést. A kerületi ügyészség a férfival szemben pénzbüntetés, valamint határozott idejű közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádiratban.