Tizenkét óra alatt mintegy kétszáz határsértőt tartóztattak fel a rendőrök

Migránsok csoportját fogják el határőrök és rendőrök Ásotthalom külterületén, a Makkoshetesi erdő magyar oldalán 2022 július 2-án., migráns csoport, rendőrség, illegális határátkelők, határőrség, rendészet
Migránsok csoportját fogják el határőrök és rendőrök Ásotthalom külterületén, a Makkoshetesi erdő magyar oldalán 2022 július 2-án
Vágólapra másolva!
A rendőrök 126 határsértőt tartóztattak fel hétfő reggel hat és délután hat óra között, és 63 embert megakadályoztak abban, hogy illegálisan belépjen Magyarországra - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint Bács-Kiskun megyében a rendőrök nyolc esetben összesen 45 határsértőt tartóztattak fel Bácsbokod, Kelebia, Balotaszállás és Petőfiszállás közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök tizenkét esetben összesen 68 határsértőt állítottak meg Balástya, Szeged, Ásotthalom, Kiszombor, Szatymaz, Szeged-Gyálarét, Mórahalom, Szőreg közigazgatási területén.

Fejér megyében Székesfehérváron tizenkét, Sárbogárdon három, Győr-Moson-Sopron megyében Hegyeshalomnál egy, Komárom-Esztergom megyében Csém külterületén tizenegy, Pest megyében Inárcs külterületén, az M5-ös autópályánál pedig egy határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Tizenkét óra alatt mintegy kétszáz határsértőt tartóztattak fel a rendőrök. A kép illusztráció! Fotó: Szabó Gábor - Origo

A migránsok tunéziai, albán, szír, indiai, afgán, marokkói, török, illetve pakisztáni állampolgárnak vallották magukat,

de sem a személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, így a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A közleményben jelezték: Magyarországon az elmúlt 12 órában embercsempészés miatt négy, közokirat-hamisítás miatt pedig két ember ellen indult büntetőeljárás.

Székesfehérvárnál egy embercsempész 27 migránst szállított - a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a lengyel rendszámú kisteherautót egy 27 éves lengyel sofőr vezette -,

míg Röszkénél a rendőrök egy bolgár járművet ellenőriztek, amelyben a sofőr mellett tíz migráns utazott - írták.

A személyazonosságukat és tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudó migránsokat a rendőrök visszavitték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Címlapi képünk illusztráció!