Vágólapra másolva!
Korrupciós bűncselekmény gyanúja miatt az ügyészség őrizetbe vette az Országos Roma Önkormányzat elnökét. Agócs János három éve áll az önkormányzat élén. Hivatali vesztegetés elfogadása miatt folyik a nyomozás. Agócs a baloldali pártok támogatását élvezte, Márki-Zayjal közösen pózolt is. 
Vágólapra másolva!

Korrupciós bűncselekmény gyanúja miatt az ügyészség őrizetbe vette az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökét – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség, hozzátéve: a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást. A nyomozó ügyészség további bizonyítékok beszerzése és az elkövető elfogása érdekében összehangolt eljárási cselekményeket hajt végre, amelyek jelenleg is folyamatban vannak.

– zárul a KNYF közlése.

Őrizetbe vették Agócs Jánost Forrás: Mandiner

Arról egyelőre nincs hír, hogy Agócs János elnöknek pontosan milyen szerepe lehet a korrupciós ügyben, mint ahogy arról sem, hogy a nyomozó ügyészek kezdeményezik-e Agócs letartóztatását, vagy más kényszerintézkedés meghozatalát ellene az illetékes nyomozási bírónál. Agócs Jánost 2019-ben választották meg az ORÖ elnökének.

Márki-Zayjal pózolt

Ő volt az, aki az országgyűlési választások kampányidőszakában arról beszélt, lehallgatják őt és munkatársait, amiért az ORÖ feljelentést tesz. Ugyancsak ő volt az, aki Sztojka Attila kormánybiztost vádolta meg zsarolással.

Agócs egyértelműen a baloldal embere, 2022. január elején több roma politikussal együtt Márky-Zay Péterrel pózolt. A baloldali miniszterelnök-jelölt a "közös harcunkhoz megfelelő képviselet is szükséges roma testvéreimmel" szöveggel osztotta meg a fotót közösségi oldalán.