Botrány Budapesten: több kutya elpusztult egy életveszélyes kutyafuttató miatt

kutyafuttató
Vágólapra másolva!
Újabb kutya pusztult el a Várnegyedben lévő kutyafuttatóban. A Tóth Árpád sétányon lévő futtató alkalmatlan, szabályosan életveszélyes, mégsem csinál semmit a baloldali többségű önkormányzat - írta a Ripost.
Vágólapra másolva!

A Metropol elsőként foglalkozott a budavári kutyafuttató problémájával. Sok kutya esik le a magas helyről, annak ellenére, hogy a kutyafuttatónak éppen az a lényege, hogy teljes biztonságban legyenek a kutyák.

A futtató alatt 10 méter mélyen található betonparkolóba már több tucat kutya zuhant le és pusztult el.

A legfrissebb szerencsétlenség július 28-án este történt, akkor is belehalt a zuhanásba egy kutya. A lap felkereste dr. Sándor Péternét, a Budavári Önkormányzat képviselőjét, aki szerint

a kutyákra és a gyerekekre is veszélyt jelent a meredek várfal.

A legutolsó közgyűlésen én felvetettem ezt a problémát a polgármester asszonynak, de nem igazán válaszolt a kérdésemre - mondta a képviselő.

„Nem tartom a Tóth Árpád sétányt működőképes kutyafuttatónak"

„A Tóth Árpád sétányra ki van téve másfél éve minden sarokra egy tábla, hogy reggel kilenctől sötétedésig csak pórázon lehet sétáltatni a kutyákat. Egy kutyafuttatóban pórázzal kutyát futtatni elég érdekes dolog szerintem. Semmiféleképpen nem tartom a Tóth Árpád sétányt működőképes kutyafuttatónak" - mondta a képviselő asszony, aki hozzátette, hogy a gazdák nem is tartják be ezt a szabályt, ezért is történhet ennyi baleset. A képviselő próbálkozásai ellenére

a kerület vezetése nem foglalkozik kellőképpen az I. kerületi kutyások helyzetével.

Újabb tragédia történt a vári kutyafuttatóban

„Hazafelé tartottunk már a kislányommal és a feleségemmel, amikor egy gyors pisire elengedtem a kutyát" - kezdte a beszámolót István, Gino gazdája a Budavári kutyás balesetek Facebook-csoportban. „Eddig csak max, ha volt egy magas emelvény, akkor az első két lábával felállt, de itt érthetetlen módon nem is gondolkozott, hanem nekifutott, és már ugrott is. A jelzőtáblákat én este nem is vettem észre, és sajnos nem is hallottam a veszélyforrásról." A kutya gazdái azonnal állatkórházba szállították, de sajnos reggelre a kutya elpusztult.

Benji, a foxi-agár kutyus 2021 áprilisában ugrotta át az Anjou bástyánál található alacsony várfalat és zuhant le a 10 méteres mélységbe. Benji belső vérzést szenvedett, de az orvosok megmentették az életét Forrás: Ripost

A Facebook-poszt alatt a hozzászólók többsége nem érti, hogy miért nem történik semmi a kutyák biztonsága érdekében.

Még hány kutyának kell "meghalnia", hogy valami történjen? Igaz, erre mondják azt, ezek "csak" kutyák. Igen, nekik, a gazdáiknak családtagok" - írta Andrásné.

„Mérnökként ránézve erre a falra kapásból azt mondanám, hogy semmiféle balesetvédelmi szabványnak nem felel meg. A korlátokra és mellvédfalakra nem véletlenül igen szigorú előírások vonatkoznak. Egy szabályos korlát, mellvéd minimum 95 cm magas. Az, hogy ez a fal csak 70 cm körül van, ráadásul kifelé lejt a teteje, szabálytalan és rendkívül balesetveszélyes" - számolt be Melinda.