Hivatalos: Tordai Bence budai luxusvillája jogszerűtlenül épült

Tordai Bence
Vágólapra másolva!
Jogszerűtlenül, szabálytalan építési tevékenységgel valósult meg Tordai Bence luxusvillájának megépítése – erősítette meg a Budapesti Kormányhivatal.
Vágólapra másolva!

Tájékoztatásukban azt írták,

A Budapesti Kormányhivatal arról is tájékoztatott, hogy „a Kormányhivatal az egyszerű bejelentés alapján megépült lakóépületre vonatkozó hatósági bizonyítvány iránti kérelmet elutasította, a hatósági bizonyítvány kiadását megtagadta, és ezzel egyidejűleg a szabálytalan építési tevékenységgel megvalósított lakóépületre vonatkozóan az építésrendészeti eljárást megindította" - írja a Magyar Nemzet.

Tordai Bence budai luxusvillája jogszerűtlenül, szabálytalanul épült. Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Mediaworks–Hírcentrum információi alapján, hiába mentegetőzött többször is Tordai Bence azzal, hogy minden rendben zajlott luxusvillája megépítése körül,

szabálytalan építkezés miatt a kormányhivatal eljárást indított a párbeszédes politikus százötvenmilliós háza ügyében.

Tordai Bence villabotrányát a Metropol robbantotta ki, miután a lap megírta, hogy a Párbeszéd társelnöke vett magának egy parasztházat Budapest egyik legdrágább részén, a II. kerület kertvárosában.

Az ellenzéki politikus lényegében e mögé a parasztház mögé „bújva" kezdte el kijátszani az építési előírásokat, mivel a kérdéses telekre a szigorú előírások miatt nem kaphatott új épület építésére engedélyt.