A baloldal a parlamentben is azon mesterkedik, hogy Magyarország ne kapja meg az uniós pénzeket

KARÁCSONY Gergely; DOBREV Klára; MÁRKI-ZAY Péter; FEKETE-GYŐR András; JAKAB Péter
Budapest, 2021. október 23. Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje (k), valamint a korábbi miniszterelnök-jelöltek: Karácsony Gergely (MSZP, Párbeszéd, LMP, j2), Dobrev Klára (j), Jakab Péter (b2, Jobbik) és Fekete-Győr András (b, Momentum) az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A baloldali szivárványkoalíció túlnyomó része a tegnapi napon nem támogatta azt, hogy az Országgyűlés a házszabálytól való eltéréssel tárgyalja a kormány uniós megállapodáshoz kapcsolódó törvényjavaslatait - írja Facebook-oldalán az Alapjogokért Központ.
Vágólapra másolva!

A jogszabálymódosítások elfogadásával Magyarország teljesíti az Európai Bizottságnak tett vállalásokat, így a testület ígérete szerint hazánk maradéktalanul megkapná a neki járó uniós forrásokat.

A baloldal Magyarország érdekeivel ellentétesen cselekszik Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Tudvalevő, hogy a bizottság szigorú határidőket szabott meg az egyezség pontjainak teljesítéséhez, ezért szükséges, hogy a honatyák a normál menetrendtől eltérően, gyorsabban fogadják el a jogszabályok módosítását. Nem meglepő, hogy a baloldal ennek is gátat akart vetni: számukra az aktuálpolitikai érdek mindig megelőzni a nemzeti érdekeket.

Az ellenzék képviselői már eddig is minden fórumon, így az Európai Parlamentben is mindent elkövettek azért, hogy Magyarország elessen az uniós forrástól. Jól látható, hogy ezt a céljukat az utolsó pillanatig nem adják fel, pedig pontosan tudják, hogy a kormány többek között a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók bérét kívánja fejleszteni az érkező pénzekből.

A baloldal a parlamentben is azon mesterkedik, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó uniós pénzeket Forrás: Alapjogokért Központ

Tegnap a baloldal ellenszavazataival elbuktatta a házszabálytól való eltérést, ezért a kormánypártok sürgős eljárást kezdeményeztek, hogy október 4-ig az Európai Bizottsággal megtárgyalt módosítások életbe léphessenek.

Jól látszik, hogy melyik politikai oldal képviseli a nemzeti érdeket, és melyik dolgozik az ellen.