Hónapokig rettegésben tartotta és terrorizálta élettársát egy salgótarjáni férfi

családon belüli erőszak bántalmazás
Vágólapra másolva!
Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Nógrád Megyei Főügyészség azzal a 32 éves, salgótarjáni férfival szemben, aki 2019 novemberétől 2021 áprilisáig rendszeresen bántalmazta élettársát.
Vágólapra másolva!

A vád szerint a pár 2019 februárjától élt élettársi kapcsolatban a nő salgótarjáni otthonában, de viszonyuk megromlott,

mert a férfi rendszesen rátámadt szerelmére, amikor berúgott.

Először 2019 novemberében verte meg egy vita után. Akkor az áldozatnak megrepett a lépe, ezért meg kellett műteni, ki kellett venni a sérült szervét. Aztán elfajult a helyzet. 2020 januárja és 2021 áprilisa között többször rátámadt az élettársára a férfit.

Seprűnyéllel, bottal ütötte, ököllel verte, és alkalmanként meg is rugdosta a nőt.

illusztráció Forrás: Shutterstock

2020 júniusában a nő az édesanyjánál keresett menedéket. A férfi ide is követte és kérte, hogy beszéljenek és menjenek el vásárolni. A nő beült a férfi autójába, aki egy földútra vitte, ahol hajánál fogva kirángatta a kocsiból és egy léccel többször elverte, miközben számon kérte, hogy miért zavarta el korábban. Azt akarta, hogy újra együtt éljenek. Ezután elindultak haza.

A nő kikéredzkedett az autóból és megpróbált elfutni, de a férfi utolérte, ököllel megütötte és megrúgta, majd otthagyta és autójával elmenekült.

A léprepedés tényére tekintettel a Nógrád Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés, kapcsolati erőszak és személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat a férfi ellen, melyben szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint azt indítványozta, hogy a bíróság 660.497 Ft bűnügyi költség megfizetésére is kötelezze. Arra az esetre, ha a férfi az ügyben tartandó előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség 7 év fegyházbüntetés és 7 év közügyektől eltiltás kiszabását jelölte meg mértékes indítványként. Az ügyben első fokon a Balassagyarmati Törvényszék dönt.