Dunai Mónika: Nem könnyű időszak előtt áll az ország

CSATÓ Gábor; DUNAI Mónika
Budapest, 2020. május 17. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója, miután átvette a Magyar családokért díjat Dunai Mónika országgyűlési képviselőtől, az Országgyűlés kulturális bizottsága női méltóságért albizottságának elnökétől (k) és Szőnyi Kingától, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnökétől (j) az OMSZ Markó utcai központjában 2020. május 17-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Dunai Mónika, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt Rákosmentéről, valamint a parlament őszi ülésszakáról.
Vágólapra másolva!

A képviselő elmondta, Rákosmentén a közeljövőben két jelentősebb esemény fog történni. Szeptember 24-én kerül átadásra a városrész volt polgármesterének, Riz Leventének a nevét viselő sportcsarnok. A politikus szerint ezzel egy régi adósságát törleszti a kerület. Már lesz lehetősége az itt élőknek sportolni, kikapcsolódni, de ezen kívül a sportcsarnok számos kulturális eseménynek is otthont ad majd.

Dunai Mónika azt is elmondta, igyekeznek majd a lehető legtakarékosabban üzemeltetni az intézményt, persze az lenne a legjobb, ha az energia árak nem lennének ilyen hihetetlenül magasak. Ám mindezekhez elsősorban arra lenne szükség, hogy az orosz-ukrán háborúnak vége legyen, valamint az európai szankcióknak is.

A másik, szintén nagyon fontos eseményre szeptember 27-én kerül sor. A kerületben épülő Makovecz templomban ezen a napon fog megszólalni a vadonatúj orgona. Bár a templom építési munkálatai még nem fejeződtek be, de az átadási ünnepséget már az épületen belül fogják tartani.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.