Életveszélyes autókra csaptak le a rendőrök Békéscsabán

Vágólapra másolva!
Elhanyagolt állapotú, ivgy szabálytalanul tuningolt motorokat és autókat szűrtek ki a forgalomból a békéscsabai rendőrök. Több sofőrt is arra köteleztek, hogy vigye soron kívűli műszaki vizsgára a kocsiját, de olyan is akadt, akit megbírságoltak. 
Vágólapra másolva!

Szeptember 9-én este ellenőrizték az autósokat a rendőrök Békéscsabán. A kocsik műszaki állapotára koncentráltak. Előző este is volt már egy hasonló akciójuk. Akkor öt motorost igazoltattak. Az egyiküknek nem volt vezetői engedélye arra a motorra, amivel közlekedett, ezért szabálysértési őrizetbe vették és bíróság elé állították.

A 9-ei ellenőrzés fő célja a túl hangos, az emberek nyugalmát zavaró és a biztonságos közlekedésre alkalmatlan autók, motorok forgalomból való kiszűrése volt.

A leintett autókat átvizsgálták a járműveket és a hangkibocsátásukat is megmérték egy műszerrel.

Forrás: Police.hu

Három motor és három kocsi sofőrjét kötelezték a soron kívüli műszaki vizsgára. Volt közöttük olyan, amelyiknek átalakították a kipufogóját, de olyan is, amelyik nyitott kipufogóval közlekedett, vagy nem eredeti kipufogó volt rajta. Egy kocsin más átalakítást is végeztek, amitől az autó biztonságos közlekedésre alkalmatlan állapotba került. Az egyik kocsinak pedig spaniferrel fogatták fel a kipufogóját.

Két sofőrnek 30-30 ezer forint helyszíni bírságot kellett fizetnie, négy sofőrrel szemben pedig a szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök.

- írja a Police.hu.