Saját otthonában támadtak meg egy siklósi férfit

illusztráció, rendőrautó, rendőr, rendőrség
Vágólapra másolva!
Rablás miatt felelhet az a két férfi, akik közösen támadtak rá falubeli ismerősükre a saját házában. Az egyik férfival szemben kifosztás és rongálás miatt is vádat emeltek.
Vágólapra másolva!

Az idősebb férfi 2021. augusztus 31-én, késő este fültanúja volt társa és egy közös ismerősük verekedéssé fajult veszekedésének. Ennek során

a részeg férfi a földre esett, és elejtette a telefonját. Ezt használta ki a férfi, aki zsebre tette a telefont, amivel 45 ezer forintos kárt okozott.

Két nap múlva éjjel a két bűntárs az egyikük lakásán iszogatott és közben elhatározta, hogy a férfitól, akinek a telefonját az idősebb férfi elvitte, ellopnak még valamit, hogy pénzhez jussanak. Éjfél után elmentek áldozatuk házához. A férfi a teraszon volt több emberrel együtt. Az idősebb férfi odalépett hozzá, kétszer

pofon vágta, majd a földre lökte, és többször megütötte.

Aztán az asztalról fölvette a férfi új mobiltelefonját, cigarettáját. Emellett kivett a hűtőből hat doboz sört, majd a teraszon levő televízió képernyőjére ütött, amitől az berepedt. Társa ezalatt a teraszon ülőkhöz beszélt. Felszólította őket, hogy maradjanak ülve.

A két férfi a telefont és a többi tárgyat magával vitte. A két bűntárs 67.250 forintos kárt okozott.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az idősebb férfit kifosztással és rongálással is vádolja az ügyészség.

A férfiak bűnösségéről a siklósi bíróság dönt - írja az Ügyészség oldala.