Rátámadtak egy ápolóra a salgótarjáni kórházban

ököl illusztráció
ököl illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy 55 éves férfi a salgótarjáni kórház sürgősségi osztályán rátámadt az őt ellátó ápolóra, ami miatt a Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt ellene a Nógrád Megyei Főügyészség Origónak küldött közleménye szerint. 
Vágólapra másolva!

Tavaly ősszel, november 22-én késő este a salgótarjáni kórház sürgősségi osztályán feküdt egy 55 éves, beteg férfi. Egy szakápoló látta el. Orvosi mérőműszereket helyezett fel rá, amit nagyjából 10 percig tudott magán elviselni, aztán letépte az eszközöket és felült az ágyon, mert haza akart menni. Az ápoló megkérte, hogy feküdjön vissza.

Amikor a beteg mellé lépett, a férfi ököllel állon vágta.

Mivel az ápoló tartott attól, hogy a beteg nem áll le, előkapta a telefonját, hogy segítséget kérjen a kollégáitól és akkor a férfi megint megtámadta.

Kiütötte a kezéből a mobilt.

Amikor az ápoló lehajolt a telefonjáért, megint megpróbálta ököllel megütni. Az áldozat segítségért indult, a férfi pedig követte a folyosóra, ahol ököllel megint rátámadt.

A vállát találta el, többször is.

Ekkor érkezett meg a kórházi biztonsági szolgálat és lefogta a beteget.

illusztráció Forrás: pixabay.com

A büntetlen előéletű férfi ellen a Salgótarjáni Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat, és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. Sorsáról a Salgótarján Járásbíróság dönt.