A 24 és a HVG volt munkatársa lett a Momentum kommunikációs igazgatója

Cseh Katalin
Budapest, 2019. május 26. Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője a párt eredményváró rendezvényén a Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A Transzparens Újságírásért Alapítvány megtudta, hogy a Varga Zoltán vörösbáróhoz köthető 24.hu és a Szauer-féle HVG baloldali propagandaportálok egykori munkatársa lett a Momentum Mozgalom új kommunikációs igazgatója. A Momentum erről nem adott ki közleményt. Két hónappal korábban Tóth Richárd még Cseh Katalin momentumos európai parlamenti képviselő mellett gyakorolta a „független-objektivitását".
Vágólapra másolva!

Két hónappal ezelőtt a Momentum megbízta Tóth Richárdot a párt kommunikációs igazgatói pozíciójával, azonban erről semmilyen közleményt, hírt nem lehetett olvasni – jegyezte meg az újságírás monitorozásával foglalkozó alapítvány a honlapján.

„Ennek az az oka, hogy én az elvégzett munkában hiszek, nem pedig abban, hogy minden humánerőforrást érintő kérdésről közleményt kéne kiküldeni" - magyarázkodott az új kommunikációs vezető a Transzparens Újságírásért Alapítvány kérdésére válaszolva.

2011-ben lett a Trükkös Zotyóként ismert Varga Zoltán portáljának, a 24-nek munkatársa, ahol egészen 2017-ig tevékenykedett.

Érdekesség és véletlen egybeesés, hogy a portálon megjelent utolsó cikke pont a Momentum egyik akciójával foglalkozott.

A 24.hu-tól aztán a Szauer-féle HVG-hez ment.

Később a momentumos EP-képviselő, Cseh Katalin kommunikációs munkatársa lett, akivel egészen két hónappal ezelőttig együtt is dolgozott.

Ami igazán érdekes, az a következő jelenség:

a baloldalon több egykori „újságíró" is politikus lett az utóbbi időszakban.

A teljesség igénye nélkül róluk van szó: Gréczy Zsolt (Magyar Hírlap, Népszabadság→DK), Kálmán Olga (ATV, HírTV→DK), Jámbor András (Mérce→Párbeszéd), Pikó András (168 Óra, Klubrádió→Momentum). Pikó ugyan nem párttag, de Józsefváros balos polgármestereként mégis beült a Momentum fővárosi frakciójába.