Elütött és cserbenhagyott egy gyalogost egy férfi Ózdon

illusztráció, rendőrség, rendőrautó, rendőr
Vágólapra másolva!
Bár a helyszínen nem segített, még aznap jeletkezett a rendőrségen az a férfi, aki tavaly januárban Ózdon elütött egy gyalogost, aki később a kórházban meghalt. A balesetben több dolog is közrejátszott, olyanok is, amelyekről a gázoló nem tehetett, a cserbenhagyást valószínűleg nem ússza meg büntetés nélkül. 
Vágólapra másolva!

2021 január elején egy délután, Ózdon, lakott területen kívül, közvilágítás nélküli úton haladt egy autó. A sofőr 25-30 méteres távolságból figyelt fel egy út szélén gyalogló, sötét ruhát viselő részeg férfira, ezért vészfékezett, és próbált balra kitérni, de nem sikerült, elütötte.

A gyalogos felcsúszott a motorház tetejére, majd az első szélvédőnek csapódott, amely beszakadt, a férfi pedig az úttestre zuhant.

A baleset elkerülése érdekében a férfi megpróbált mindent megtenni. Ennek ellenére nem segített, úgy hajtott el, hogy megtörtént.

Nem sokkal a baleset után jelentkezett a rendőrségen, és beismerő vallomást tett.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az elgázolt férfi súlyos, csonttöréses sérüléseket, illetve tüdőzúzódást szenvedett, még bevitték a kórházba, de ott meghalt. A halál oka a baleseti csonttörések és azok műtéti ellátása után kialakult szeptikus állapot volt, és mint kiderült

Covid fertőzésben is szenvedett, ami súlyosította az állapotát.

Ezek miatt akkor sem maradt volna életben, ha időben kórházba kerül. A szakértők szerint viszont a halála fő oka a baleset volt. Az ügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben pénzbüntetést és vezetéstől eltiltást javasolt.