Közös ügyek mentén kell dolgozni

NACSA Lőrinc
Budapest, 2021. december 1. Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka felszólal a tengerészek képzéséről, képesítéséről és az őrszolgálat ellátásáról szóló 1978-as nemzetközi egyezmény módosításait célzó javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. december 1-jén. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője a Heti TV Pirkadat címűműsorában értékelte az elmúlt időszak európai választásait, valamintbeszélt az európai együttműködés lehetőségeiről.
Vágólapra másolva!

A politikus az olaszországi választások kapcsán elmondta, egyrészt nagy örömmel vették a választások végeredményét, hogy egy jobboldali konzervatív koalíció kerül majd kormányra. Ugyanakkor azt is látnikell, hogy Olaszország is nehéz helyzetben van, őket is sújtja az energiaválság és a recesszió, de a remények szerint az új kormány képes lesz kivezetni az országot ebből a helyzetből.

Nacsa Lőrinc azt is megjegyezte, nem teljesen érthető egyes európai vezető politikusok hozzáállása az olaszországi választáshoz, annak végeredményét minden, magát demokratikusnak nevező közszereplőnek el kell fogadnia. A képviselő reményét fejezte ki abban is, hogy lesznek olyan fajsúlyos európai ügyek, amelyekben Magyarország számíthat az új olasz kormányra is. Ugyanilyen várakozásokkal tekintenek a magyar kormánypártok a nemrégiben lezajlott bolgár választásokra is, ahol a Fidesz-KDNP testvérpártja győzött. Ugyanakkor igaz, hogy nehéz lesz kormányt alakítani.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.