Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Súlyosabb büntetést kaphat az M. Richárdot átverő férfi

Budapest, 2020. szeptember 30. Varga Bea bírót hallgatja az elsőrendű vádlott M. Richárd az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2020. szeptember 30-án. A bíróság négy év fogházra ítélte első fokon és véglegesen eltiltotta a járművezetéstől M. Richárdot halálos közúti baleset gondatlan okozása, valamint garázdaság és könnyű testi sértés miatt. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
M. Richárd 2017-ben okozott halálos balesetet a Dózsa György úton, miután a luxusautójával a megengedettnél jóval gyorsabban hajtott. A baleset után egy férfi azt hazudta neki, hogy összesen 1.200.000 forintért visszaszerzi a jogosítványát, és a kapcsolatai révén elintézi, hogy kedvezően alakuljon az ellene indított eljárás.
Vágólapra másolva!

A 35 éves, csömöri férfi 2017-ben, a Dózsa György úti gázolóként ismertté vált M. Richárddal elhitette egy közvetítőn keresztül, hogy

a kapcsolataival vissza tudja szerezni a bevont jogosítványát, valamint kedvezően befolyásolja az ellene halálos közúti baleset gondatlan okozása matt indított eljárást.

Ezért cserébe 600 ezer - 600 ezer forintot kért. M. Richárd összesen 900 ezer forintot fizetett neki, amit a csaló magára költött.

M. Richárd a bíróságon 2020-ban. Forrás: MTI/Mónus Márton

A bíróság a gázolót becsapó férfit augusztusban befolyással üzérkedés miatt 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte első fokon. Az ügyészség súlyosításért, végrehajtandó börtönbüntetésért fellebbezett, a férfi és a védője pedig enyhítésért, valamint felmentésért. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a másodfokú eljárást lefolytató Fővárosi Ítélőtáblához indítványt nyújtott be, amelyben az ügyészi fellebbezést fenntartva, kezdeményezte az elsőfokon kiszabott pénzbüntetés súlyosítását is - írja a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség Origónak küldött közleményében.

Ketten haltak meg a balesetben

Ahogy azt korábban megírtuk, M. Richárd 2017-ben a luxusautójával hajtott a Dózsa György úton a Kassák Lajos utca felé.

A megengedett 50 km/óra helyett 135-140 km/órával száguldott.

A szemből érkező 47 éves N. József szabálytalanul, kis ívben bekanyarodott elé, nem adott neki elsőbbséget.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A balesetben mindkét autó felsodródott a járdára, egy buszmegállóba csapódtak.

N. József kocsijában mindkét utas meghalt, a buszmegállóban várakozók közül pedig többen megsérültek.

2021-ben a bíróság jogerősen 3 és fél év börtönbüntetésre ítélte M. Richárdot, aki idén májusban meghalt, miután sztrókot kapott a börtönben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről