Rátámadtak két rendőrre Miskolcon

Vágólapra másolva!
Hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt tartóztattak le egy huszonéves szlovák férfit, aki két nappal ezelőtt részegen rendőrökre támadt Miskolc belvárosában.
Vágólapra másolva!

A fiatal, szlovák férfi november 26-án 2 óra körül a barátaival wellness hétvégére érkezett Miskolcra. Mivel agresszívan viselkedett pár ital után, rendőröket hívtak hozzá.

A 25 éves férfi ekkor váratlanul

ököllel arcon ütötte az egyik rendőrt, majd miután a másik rendőr lefogta a karját, kiszabadította, és a másik rendőrt is arcon vágta.

Erre leteperték a támadót, aki még ezután is ellenállt és háton fekve az egyik rendőrt páros lábbal, talppal fejbe rúgta, majd egyszer a bordáját és mindkét lábszárát is megrúgta, ez utóbbit hétszer-nyolcszor.

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció, Fotó: Csudai Sándor - Origo

A rendőrök magánindítványt terjesztettek elő a szlovák fiatallal szemben. A férfi kihallgatása során beismerő vallomást tett, aztán őrizetbe vették.

Mivel nem kötődik Magyarországhoz, az ügyészek szerint

fennáll nála a szökés, illetve rejtőzködés veszélye, úgyhogy a debreceni bíróság ma elrendelte a letartóztatását.

A végzés végleges - írja az Ügyészség oldala.