Piszkavassal szúrtak szíven egy férfit Csongrádon

a piszkavassal gyilkoló férfi elfogásáról felvétel készült
a piszkavassal gyilkoló férfi elfogásáról felvétel készült
Vágólapra másolva!
Barátja tizenhárom évvel ezelőtti meggyilkolása miatt állt bíróság elé kedden Szegeden egy csongrádi férfi.
Vágólapra másolva!

Két férfi a kétezres évek közepén ismerte meg egymást, amikor egy munkahelyen dolgozott. 2005-2006-ban egy ideig Csongrádon lakásban is laktak és időnként együtt ittak. 2009. július 2-án egy nagyobb társasággal együtt töltötték az időt egy helyi kocsmában. Valamin összevesztek, majd össze is verekedtek egymással. A támadó elindult és az egyik ismerősénél kötött ki. Az udvaron bográcsoztak, amikor estefelé meglátta az utcán sétáló lakótársát és behívta magukhoz.

Nem sokkal ezután a férfi felkapott egy 30-40 centis fanyelű szekercét, és fejen vágta a lakótársát.

Az ütés akkora volt, hogy az áldozat eldőlt. Még megpróbált felállni, de a támadó nem hagyta.

Egy piszkavassal szíven szúrta a férfit.

Az áldozat még a helyszínen meghalt. Ismerőse segített a gyilkosnak eldugni a szekercét, a piszkavasat és a holttestet is. Az áldozat földi maradványait egy kézikocsival a Tisza árterébe vitték, ahol a gyilkos elásta. A férfi holtteste egyelőre nem került elő annak ellenére, hogy a rendőrök, helyszínelők és más szakemberek többször keresték ezen a területen.

A nyomozók 2009 nyarán rendelték el az eltűnt áldozat körözését. Tizenegy évvel ezután, 2020 nyarán jutottak olyan információk birtokába, amelyek alapján megállapították, hogy a keresett férfi gyilkosság áldozata lett. Ezután fogták el a lakótársát. A holttest eltüntetésében közreműködő ismerősebűnpártolásnak minősülő cselekménye a nyomozás megindításakor már elévült.

A Szegedi Törvényszéken most induló perében a 37 éves férfit emberöléssel vádolják.

a piszkavassal gyilkoló férfi elfogásáról felvétel készült Forrás: Police.hu

Az ügyészek 8 év börtönbüntetést indítványoztak számára arra az esetre, ha beismerő vallomást tenne és lemondana a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság előtt határozottan tagadta, hogy köze lenne a gyilkossághoz. Ragaszkodott hozzá, hogy csak a holttest elrejtésében segített az áldozat halálát okozó ismerősének és arra is volt magyarázata, miért nem jelentette a gyilkosságot a rendőröknek. Azt mondta, félt a gyilkostól. Az ügyben jövőre már ítélet születhet.