Több ezer benzinnel csalt egy benzinkutas

üzemanyagárat szabályozó új rendelet, benzin, benzinár, ár, üzemanyag, rendelet, szabályozás, külföldi, kétfajta, két, fajta, hatósági ár, mol
Hatósági és piaci áras MOL benzinkút Budakeszin 2022 május 27-én
Vágólapra másolva!
A hatósági áras üzemanyaggal csalt egy dél-alföldi benzinkutas. Napi rendszerességgel adott el hatósági áron üzemanyagot egy olyan cégnek, ami erre nem volt jogosult. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói azonban lebuktatták és őrizetbe vették.
Vágólapra másolva!

A vevő ezer literes, úgynevezett IBC-tartályokba tankolt, közvetlenül a kútfejről. A kutas még arra is figyelt, hogy részletekben adja ki az üzemanyagot és úgy papírozza le az eladást.

A férfi minden megtöltött tartály után 30 ezer forintot kapott kenőpénzként.

Összesen több mint

9 ezer üzemanyag cserélt így gazdát, amellyel majdnem 600 ezer forinttal károsította meg a költségvetést, cége pedig 2,6 millió forint bevétellel rövidült meg.

A kút üzemeltetőjét és egyik vevőjét gyanúsítottként hallgatták ki, majd a kutast őrizetbe vették.

Felmerült annak is a gyanúja, hogy a vevő fegyvert tart, ezért nála megjelentek a NAV MERKUR Bevetési Egységének emberei.

A férfit bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalással, vesztegetés elfogadásával és hűtlen kezeléssel gyanúsítják, akár 10 év börtönt is kaphat.