Teljes káosz a jászberényi, nácikat éltető baloldali polgármester körül - videó

Budai Lóránt
Vágólapra másolva!
Jászberényben októberben oszlatta fel magát a képviselő-testület, januárban tartanak majd időközi választást. Most kitálalt a baloldali összefogás Gyurcsány-párti alpolgármestere. Szerinte a polgármester törvénytelen, eredménytelen, helytelen politikát folytatott.
Vágólapra másolva!

Hivatalosan is összeomlott az ellenzéki összefogás Jászberényben: októberben rendkívüli, nyílt ülésén feloszlatta magát a város képviselő-testülete. A jobbikos polgármester, Budai Lóránt is az oszlatás mellett voksolt, most a Közösen Jászberényért Egyesület (KJE) polgármesterjelöltjeként indul újra a januári időközin.

Budai Lóránt törvénytelen, eredménytelen, helytelen politikát folytatott a DK-s politikus szerint Forrás: Facebook

Az októberi rendkívüli ülésen Balog Donát, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője arról beszélt, hogy az elmúlt években harcoltak és dolgoztak, de az elmúlt időszakban a munka elmaradt.

A baloldali viszályt jól mutatja, hogy a DK-s alpolgármester, Gedei József törvénytelennek nevezte Budai ténykedését, és kijelentette, nem támogatják a KJE jelöltjeit sem a január 15-i voksoláson.

Mint mondta, „nem támogatjuk a Közösen Jászberényért Egyesület polgármesterjelöltjét, képviselőit sem. Én azt mondom, hogy

Budai Lóránt törvénytelen, eredménytelen, helytelen politikát folytatott.”

A DK-s politikus ezután kihátrált a polgármester mögül, és megjegyezte, hogy a DK helyi szervezete nem tudja támogatni ezt a fajta politikát, bár – mint fogalmazott – ők is részesei voltak ennek az eredménytelenségnek.

– tette hozzá.

Budai Lóránt polgármester egyébként nemrég azzal került be a hírekbe, hogy MSZP-s alpolgármesterével, Balogh Bélával

a német himnusz helyett a nácik dalszövegével köszöntötték Jászberény német testvérvárosa, Vechta polgármesterét, illetve a német delegációt.

Budai egyébként korábban többször is osztott meg olyan posztokat közösségi oldalán, amelyen nyíltan a náci ideológiát hirdette. Idézett Adolf Hitlertől és Szálasi Ferenctől is. Ennek ellenére a 2019-es önkormányzati választáson a teljes baloldal támogatta, mostanra azonban láthatóan összeomlott az ellenzéki összefogás Jászberényben.