Saját testvérétől is lopott egy kecskeméti férfi

Vágólapra másolva!
Egy kecskeméti férfi a társával együtt kifosztott egy részeg férfit az utcán. Ezen felül a férfi a saját testvérétől is több százezer forint értékben lopott.
Vágólapra másolva!

Márciusban a férfi és a társa Kecskemét belvárosában észrevett egy részeget, aki a járdán ül. Odamentek hozzá. Hogy a bizalmába férkőzzenek, felsegítették. Amikor a férfi elindult hazafelé, a tolvaj és társa követni kezdték.

Amikor egy elhagyatott utcába értek, odaléptek hozzá és nadrágja hátsó zsebéből kivették a tárcáját, a kabátja zsebéből pedig a telefonját.

A tárcában 35 ezer forintot találtak. Ezt eltették, a tárcát pedig eldobták és elfutottak. A lopott telefont a férfi odaadta az ismerősének egy kölcsön biztosítékaként. Ezt később a rendőrök lefoglalták és visszaadták a tulajdonosának. Ezen kívül a tolvaj egy elektronikai cég telephelyéről is lopott vezetékeket és tűzálló kábeleket több százezer forint értékben. Aztán a saját testvérét is meglopta. Benyomta a fából készült kapuját, majd a nyitott ajtón keresztül bement az otthonába.

Forrás: Ügyészség.hu

Ellopta a testvére laptopját, telefonjait és ékszereit, amelyek több mint félmillió forintot érnek.

A laptopot és az ezüstnyakláncokat az ismerőseinek adta el, az arany ékszereket pedig zálogba adta. A rendőröket ezeket is lefoglaltál, így a testvére kárának egy része megtérült. Az ügyészség kifosztás és lopás miatt emelt vádat a férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre.