Hatalmas a felháborodás Karácsonyék legújabb megszorítása kapcsán

temető, halottak napja, budapest, magyarország, október 30., sír, sírok
Vágólapra másolva!
Közel 20 százalékkal megemelnék Karácsonyék a temetői hatósági árakat. Hiába tiltakozott a Fővárosi Idősügyi Tanács, azt nem vették figyelembe. A kommentelők nagyon kiakadtak. 
Vágólapra másolva!

A fővárosi önkormányzat 17 százalékkal emeli a temetkezés hatósági díjait jövő januártól, ha a közgyűlés egy hét múlva megszavazza a javaslatot - írta Metropol.

A Fővárosi Idősügyi Tanács tagjai egyértelműen elutasították a temetkezési díjak emelését – mondta a Magyar Nemzetnek Hassay Zsófia, a Fidesz–KDNP fővárosi képviselője, aki az említett testület tagja is. A politikus arra reagált, hogy Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes nemrég bejelentette: a sok éve változatlan temetői hatósági árakhoz hozzá kell nyúlniuk. Kiss Ambrus elmondta azt is, hogy erre már készült egy javaslat, amely volt a Fővárosi Idősügyi Tanács előtt.

Hassay Zsófia kiemelte: a legutóbbi ülésen mindenki elutasította az emelést, és tiltakoztak is ezzel kapcsolatban a tanács tagjai. A képviselő elmondta, hogy a javaslat szerint több mint húsz százalékkal emelnék a temetkezési hatósági árakat. Hozzátette: a szegényebbeknek biztosítanak ugyan egy nagyjából 20 ezer forintos kedvezményt, de ez az alapcsomag csak az Új köztemetőben végzett, hamvasztásos temetést foglalja magába.

Jelentősen emelkednek majd a temetkezési díjak Budapesten Fotó: Csudai Sándor - Origo

Karácsonyt szidták a kommentelők

A Facebookon hamar elszabadultak az indulatok. A legtöbben a volt indexesek blogjának cikke alatt fejezték ki a nemtetszésüket.

„Amióta ezek »vezetik« Budapestet, minden héten bejelentik, hogy holnap csődbe megy a főváros" – állapította meg Pál.

„Talán nem most kellene visszavenni a Demszky alatt elmutyizott csatornázást" – írta László.

„Tarlós ideje alatt a régi szoci vezetés 150 milliárdos működési hiteléből 180 milliárdos állampapír-megtakarítást csinált... Valamint P+R parkolók, megújult teljes belváros, fonódó villamoshálózat, Etele térre villamos kivitele, Liget projekt, állatkert megújulása, főutak megújulása, több projekt előkészítése, stb... Most kezdd el sorolni a 19 óta megvalósuló beruházásokat... De olyat mondjál, amit még nem Tarlós készített elő! Nem tudsz" – sorolta Andris.

„Drágább lett a gödörben a lyuk... "– ironizált Mihály.

Zoltánt ugyancsak nem hagyta cserben a fekete humor: „Aki az idén meghalhat, az ne halogassa!"

„Már megdögleni is drága mulatság..." – dühöngött Tomi.

Karácsony Gergelyék már két éve meg akarták emelni a temetkezési díjakat, de akkor a felháborodás hatására ez elmaradt.