Már akcióba lépett a rémhírterjesztési ügyben a rendőrség

Biztonságban a karácsony, karácsony, Rendőrség, 2022.11.24., Vörösmarty Tér, Vörösmarty szobor,
Biztonságban a Karácsony - BRFK sajtótájékoztató a Vötrösmarty téri adventi vásárban 2022 november 24-én
Vágólapra másolva!
Már megkezdte a nyomozást a rendőrség abban a rémhírterjesztési ügyben, amiben bankpánik kialakulását elősegítő üzeneteket továbbítottak. Az akció mögött előzetes hírek szerint a dollárbaloldal állhat. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is rendkívüli nyilatkozatot tett.
Vágólapra másolva!

Rémhírterjesztés bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt nyomozást 2022. december 9-én a rendőrség - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

A nyomozás során a tanúk kihallgatása, az elkövetői kör azonosítása folyamatban van - tették hozzá.

A dollárbaloldal terjesztheti a rémhíreket

Mint arról korábban beszámoltunk, rémhírterjesztő sms-ek miatt indított eljárást a rendőrség. Az üzenetekben az szerepel, hogy az emberek vegyék ki a pénzüket a bankokból. Érdekes módon a dollárbaloldal egyik képviselője, Varju László hasonló címen tart pénteken tájékoztatót. Az üzenetek hasonló körben terjednek, mint az országgyűlési választásokat megelőzően, a dollárbaloldal kampányát támogató sms-dömping idején. Azt az akciót Bajnaiék szervezték.

Az elmúlt napokban olyan pánikkeltő üzeneteket és hamis híreket terjesztett a dollárbaloldal a közösségi médiában, továbbá sms-eken keresztül is, melyek szerint a lakossági megtakarításokat veszély fenyegeti, és emiatt az a legjobb szerintük, ha az emberek megszüntetik a bankbetéteiket - írta legújabb bejegyzésében Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.