Soros háborút indít a benzin ellen

Soros György
Vágólapra másolva!
A Fehér Házhoz köthető, Soros György által támogatott csoport a színfalak mögött háborút folytat a benzin ellen - írta a Tűzfalcsoport legutóbbi bejegyzésében.
Vágólapra másolva!

A Tűzfalcsoport bejegyzése szerint a Governing for Impact (GFI) egy titkos, Soros György által finanszírozott csoport, amely a Biden-kormányzatnak adott tanácsokat, például kiadott egy feljegyzést a politikai döntéshozóknak a benzinfelhasználás visszafogásáról.

A GFI feljegyzése szerint a tiszta levegőről szóló törvény felhatalmazza a Környezetvédelmi Ügynökséget arra, hogy ellenőrizze, vagy akár meg is tiltsa bármely gépjármű-üzemanyag értékesítését. A feljegyzés azzal is érvel, hogy az ügynökség kötelezheti a benzinkutakat, hogy elektromos járműtöltő állomásokat építsenek a tulajdonukban lévő ingatlanokon.

E felhatalmazás alapján a járműüzemanyagokra vonatkozó szigorúbb szabályozás, például bizonyos benzinkutak vagy nemzeti márkák kötelezése az elektromos járművek töltőinfrastruktúrájának kiépítésére csökkenthetné a halálos légszennyezést - folytatódik a közlemény.

A benzinárak Biden elnök eddigi hivatali ideje alatt végig magasak maradtak.

A feljegyzés hozzáteszi, hogy céljuk az volt, hogy „felhatalmazza az érdekvédőket és a politikai döntéshozókat" az általuk felvázolt következő lépések megtételére.

A csoportok arra a következtetésre jutottak, hogy a benzin teljes betiltását az EPA a tiszta levegőről szóló törvény alapján megtehetné, de azt tanácsolják, hogy ne tegyék, mivel a Legfelsőbb Bíróság valószínűleg elutasítaná azt „a jogszabály egyértelmű szövege ellenére".

Soros György nonprofit szervezetei dollármilliókat adtak a GFI-nek és akcióalapjának. A 2019-ben alapított GFI a Fox News Digital áprilisi riportjáig árnyékban maradt, amíg a Capital Research Center munkatársa fel nem hívta rá a figyelmet.

A GFI honlapjáról, amelyet az internetes keresőmotorok nem találtak meg, és amelyet a Fox News Digital riportjáig csak azok fedezhettek fel, akik ismerték az URL-címet, kiderül, hogy Rachael Klarman irányítja a csoportot.

Klarman a Harvard jogi karán végzett, ahol a GFI jogpolitikai gyakorlatra keresett tehetségeket. Egy korábbi hirdetés szerint a GFI-t azért hozták létre, hogy felkészítse a Biden-kormányzatot az „átalakító kormányzásra", és hogy „több mint 60 mélyreható, azonnal átültethető szabályozási ajánlást "készítettek több tucat szövetségi ügynökség számára.

A GFI honlapja több tucat jogi stratégiai feljegyzést tartalmaz a végrehajtási rendeletek és jogszabályok kialakításához az oktatás, a környezetvédelem, az egészségügy, a lakhatás és a munka világában

„Fiskális szponzorként a New Venture Fund működési és adminisztratív támogatást nyújt, hogy az érdekvédők és filantrópok gyorsan és hatékonyan indíthassanak új megoldásokat napjaink legnehezebb kihívásaira".

Soros György Forrás: Anadolu Agency/2014 Anadolu Agency/Yunus Kaymaz

A GFI és a New Venture Fund közötti kapcsolatok azonban felfedezhetők a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok támogatási adatbázisában. A milliárdos spekuláns alapítványa több mint 5 millió dollárt juttatott a New Venture Fundnak a GFI számára.

A GFI kapcsolata Soros hálózatával túlmutat az adományokon. Tom Perriello, az Open Society-US ügyvezető igazgatója a GFI négytagú igazgatótanácsában ül, derül ki a szervezet honlapjáról. MB Maxwell, az OSF különleges tanácsadója is szerepel egy,a GFI által közzétett fotón, a szervezet egyik lobbikörútja kapcsán.

„Az Open Society büszkén támogatja a Governing for Impact erőfeszítéseit, hogy a politikai reformok révén megvédje az amerikai munkavállalókat, fogyasztókat, betegeket, diákokat és a környezetet" - mondta korábban Perriello a Fox News Digitalnak.

Munkájukkal hangot adnak azoknak az embereknek, akiket gyakran figyelmen kívül hagynak egy olyan szabályozási környezetben, amelyet túl gyakran a vállalati érdekek uralnak

- mondta Perriello. „A Governing for Impact munkájának támogatása nyilvánosan elérhető a honlapunkon, és átláthatóan kifejezzük lelkesedésünket az amerikai munkavállalók és családok érdekében elért győzelmeik iránt."