Városháza eladása: több gyanúsítottat is kihallgattak

Főpolgármesteri Hivatal, Fővárosi Önkormányzat, Budapest Főváros Önkormányzata, főváros, önkormányzat, Városház utca, Városháza
Budapest Főváros Önkormányzata
Vágólapra másolva!
A Városháza-gate-ként elhíresült, a fővárosi baloldalhoz köthető korrupciós ügyben három gyanúsítottat hallgatott ki a rendőrség. Tavaly ősszel derült ki, hogy a budapesti városvezetés titokban értékesíteni akarta a Városházát. Az Anonymus által kiszivárogtatott felvételekből nyilvánvalóvá vált, hogy a fővárosi ingatlaneladásokat egy jól behatárolható kör „jutalékos" rendszerben intézte. 
Vágólapra másolva!

Több gyanúsítottat is kihallgatott a Városháza-gate ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda – derült ki a rendőrség Magyar Nemzetnek küldött válaszából. Bajnai Gordon Facebook-bejegyzésében arról írt, rágalomhadjárat folyt ellene a Városháza-ügyben, majd manipulációt, vágott hangfelvételt emlegetett. Az ORFK kommunikációs osztályának tájékoztatása szerint azonban három személyt befolyással üzérkedéssel gyanúsítottak meg az ügyben, akik szabadlábon védekeznek.

Több gyanúsítottat is kihallgattak a Városháza botrányban Forrás: Polyák Attila

Anonymus tavaly ősszel több olyan hanganyagot hozott nyilvánosságra, amelyekből az derült ki, hogy a rendkívül értékes Városháza épületegyüttest és a hozzá tartozó telket titokban el akarták adni.

Az ingatlan kapcsán nem csak orosz, hanem olasz, amerikai és izraeli befektetőknél is házaltak.

A rögzített beszélgetések alapján az a kép rajzolódott ki, hogy a fővárosban az ingatlanértékesítésekre szakosodva egy jól behatárolható kör „jutalékos" rendszert működtetett, bizonyos személyekhez pedig kenőpénzek kerültek.

A Városháza-gate-ként elhíresült botrány még tavaly novemberben robbant ki, amikor a főváros el akarta adni a Budapest egyik szimbólumának számító Városházát. Karácsony Gergely főpolgármester tagadta, hogy az önkormányzat vevőt keresne az összességében majdnem öthektáros területre vagy annak nagyobb részére. Nem telt el sok idő, és egymást követték a leleplező cikkek és felvételek. Az álarcos alak által közzétett hanganyagokból és más, nyilvánosságra hozott információkból egyértelműen kiderült, hogy a Városházát valóban értékesíteni akarták, méghozzá többmilliárdos „jutalék" fejében.

A teljes cikket itt olvashatják.