A baloldal olyan gazdasági intézkedéseket akar, amely a magyar családokat veszélyeztetné, és katonákat, fegyvereket küldene Ukrajnába

Ukrán válság, 2022. Ukrajna, katona
File photo of Ukrainian soldiers in the eastern Ukraine's Donbas (Donbass) frontline battling Russian-backed rebel. Russia President Vladimir Putin declares a special military operation in Ukraine's Donbass region in the early hours of morning February 24, 2022, urging Ukrainian soldiers to lay down their arms and go home. Ukraine President Volodymyr Zelenskiy on Thursday cut diplomatic ties with Russia and compares Moscow's invasion with what the Nazi German did in the Second World War. (Photo by EyePress News / EyePress via AFP)
Vágólapra másolva!
A magyar baloldal ismét meggondolatlanul beszél, amikor az orosz-ukrán helyzettel kapcsolatban fejti ki véleményét. A baloldal kedden még azt mondta, hogy Magyarországnak magyar katonákat és fegyvereket kellene küldenie Ukrajnába, ezzel szemben ma már azt követelik, hogy Magyarország függessze fel a Paks II. beruházás engedélyezési eljárását, és utasítsa ki a Nemzetközi Beruházási Bankot Budapestről. A baloldal nincs tisztában a felelőtlen kijelentéseinek súlyával, hiszen miközben Nyugat-Európában egy nap alatt 50%-kal emelkedett a gáz ára, ehhez képest Magyarországon a magyar emberek továbbra is a rezsicsökkentett árat fizetik. Azzal, amit tesznek, belesodorhatják az országot a háborúba.
Vágólapra másolva!

Márki-Zay Péter és a baloldal sokadjára ragadtatja el magát, és felelőtlen kijelentéseket tesznek az ukrajnai háborús konfliktus kapcsán. Miközben a baloldal kedden még azt mondta, hogy Magyarországnak magyar katonákat és fegyvereket kellene küldenie Ukrajnába, ezzel szemben ma már

azt követelik, hogy Magyarország függessze fel a Paks II. beruházás engedélyezési eljárását, és utasítsa ki a Nemzetközi Beruházási Bankot Budapestről.

Márki-Zay az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kedd este arra a kérdésre, hogy adna-e fegyvereket Ukrajnának, azt mondta, hogy

A baloldal nem tudja, mit tesz

A baloldal nincs tisztában a felelőtlen kijelentéseinek súlyával, hiszen

miközben Nyugat-Európában egy nap alatt 50%-kal emelkedett a gáz ára, ehhez képest Magyarországon a magyar emberek továbbra is a rezsicsökkentett árat fizetik.

Ha megtörténne, amit a baloldal követel, azzal veszélybe kerülhetne az orosz gázellátás.

Azzal, amit a baloldal tesz, belesodorhatja az országot a háborúba, és emellett olyan gazdasági intézkedéseket akarnak, amiknek a magyar családok ihatják meg a levét.

Miközben a baloldal háborúba sodorhatja az országot, Orbán Viktor miniszterelnök egyértelműen fogalmazott:

elfogadhatatlan a baloldal terve, hogy katonákat és fegyvereket küldjön Magyarország Ukrajnába.

A miniszterelnök szerint

Magyarországnak ebből a fegyveres konfliktusból ki kell maradnia.

A Nemzetbiztonsági Operatív Törzs ülése után videóüzenetet töltött fel a Facebook-oldalára a miniszterelnök.

- mondta a videóban a miniszterelnök.

Mint arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök kedden telefonon tárgyalt Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel az orosz-ukrán konfliktusról. A kormányfő leszögezte:

MAGYARORSZÁG A KOORDINÁLT EURÓPAI VÁLASZCSELEKVÉS RÉSZESEKÉNT TÁMOGATNI FOGJA A HELYZET RENDEZÉSÉRE IRÁNYULÓ KÖZÖS UNIÓS ERŐFESZÍTÉSEKET. ENNEK KERETÉBEN A KORMÁNY FOLYAMATOSAN EGYEZTET NYUGATI SZÖVETSÉGESEIVEL.

Miközben Márki-Zay és a baloldal felelőtlen nyilatkozatokat ad, addig a magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy az orosz-ukrán konfliktusban érintett szereplőket a folyamatos párbeszédre sarkallja.