Orbán Viktor: Magyarország újabb segélyszállítmányt küld Ukrajnába - videó

ORBÁN Viktor
Záhony, 2022. március 18. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő a záhonyi magyar-ukrán határon, ahonnan a magyar kormány újabb humanitárius segélyszállítmányát, öt kamionnyi adományt indítottak útnak Ukrajnába 2022. március 18-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor a közösségi oldalára feltöltött videóban Záhonyból, a magyar-ukrán határról jelentkezett be, ahol elmondta: most indították útnak a hatalmas magyar segélyszállítmány következő konvoját. Hozzátette: öt kamionnyi szállítmányt küldenek, élelmiszereket, iparcikkeket - gyerekeknek különösképpen -, valamint kötszereket és gyógyszereket.
Vágólapra másolva!

- hangsúlyozta.

A miniszterelnök beszámolt arról is: látta Barabásnál a határátkelőhely munkáját, és ott is megfeszített erővel dolgoznak a rendőrök és a közigazgatási munkatársak.

- fogalmazott.

Úgy értékelt, hogy fantasztikus összefogást látott az elmúlt három napban.

Köszönetet mondott a rendőröknek, katasztrófavédelmi szakembereknek, civil szervezeteknek és az egyházaknak, valamint külön megköszönte a munkát az önkormányzati vezetőknek és dolgozóknak.

Hozzátéve, hogy az áradat elsőként az önkormányzatokra, az ő vállukra nehezedett, illetve "zuhant" a háború kezdetekor, és ők remekül helytálltak.

Orbán Viktor közölte azt is, higy megerősítik ezeket az átkelési pontokat.

Szerinte jó esély van arra, hogy a következő hetekben is ilyen színvonalon tudják folytatni a munkát.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, Orbán Viktor a barabási magyar-ukrán határállomáson tartott ellenőrzést Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel, illetve a Katolikus Karitász és az Ökumenikus Segélyszervezet barabási segítőpontján is tájékozódott.