Január 13-15. között újra megrendezik az Educatio Kiállítást

educatio kiállítás felsőoktatás felvételi 2022
Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás azzal a céllal jött létre, hogy választ adjon a felsőoktatással kapcsolatos kérdésekre.
Vágólapra másolva!
Újra személyes jelenléttel rendezik meg az Educatio Kiállítást Budapesten. A hazai felsőoktatás legnagyobb börzéjére január 13-15. között lesz elérhető a Hungexpon, ahol felvételivel, és az egyetemi szakokkal, karokkal is megismerkedhetnek a diákok.
Vágólapra másolva!

A 2021-es évben még online megrendezett szakkiálítás idén újra személyesen jelentkezik. A továbbtanulni szándékozók mellett a pedagógusok, intézményvezetők és egyéb szakmai kiállítók számára is remek alkalom a rendezvényen tájékozódni, hiszen

szakmai előadások keretein belül ismerhetik meg az érdeklődők a magyar felsőoktatás képzéseit és lehetőségeit.

A Szegedi Tudományegyetem például látványos standdal és a SZTEminárium Felvételi magazin különkiadásával készül,

benne Karikó Katalin, az SZTE professzorának üzenetével.

A centenáriumát ünneplő Szegedi Tudományegyetem életében minden évben kiemelten fontos esemény az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, hiszen itt

az intézmény képviselőinek lehetőségük adódik megszólítani a továbbtanulás előtt álló középiskolás fiatalokat.

A cél idén is az, hogy segítsék a pályaválasztás előtt állókat.

Karikó Katalin Széchenyi-díjas kutatóbiológus, biokémikus, a szintetikus mRNS alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója, a Debrecen Díj a Molekuláris Orvostudományért idei díjazottja az elismerés átadásán a Debreceni Egyetemen 2021. december 14-én Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az egyetem az Origónak eljuttatott sajtóközleményében azt írja: erre az alkalomra külön magazinnal is készült: az SZTE Felvételi különkiadás hasznos információk összefoglalója. A lapban a középiskolások olvashatnak többek között az 5 egyetem kapuit kitáró EUGLOH projektről, valamint a Courseráról, amely a világ legnagyobb online oktatási felülete.

A platformon képzéseket kínál például a Yale és a Michigani Egyetem, illetve olyan vállalatok, mint a Google vagy az IBM – ezekhez a kurzusokhoz az SZTE hallgatói ingyen hozzáférhetnek.

A résztvevők a Felvételi magazinban elolvashatják Karikó Katalin, a Szegedi Tudományegyetem professzora, az mRNS vakcina kidolgozója inspiráló jótanácsait is a személyes kapcsolatok fontosságáról, a változtatás lehetőségéről és az önmagunkba vetett hitről.

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás azzal a céllal jött létre, hogy választ adjon a felsőoktatással kapcsolatos kérdésekre. Feladata összekapcsolni az egyes szereplőket: a hazai – és külföldi felsőoktatási intézményeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat, szakképző intézményeket az érdeklődőkkel: a diákokkal, oktatókkal és szülőkkel.