Brutális balesetet okozott egy figyelmetlen sofőr az M3-ason

Vágólapra másolva!
Egy autós az M3-as autópályán haladt, amikor pár másodperce nem figyelt oda, ezért nem vette észre, hogy előtte egy másik kocsi megállt a külső sávban. Lassítás nélkül nekiment az álló kocsinak, aminek a sofőrje lebénult.
Vágólapra másolva!

A férfi 2020 márciusában hajtott az M3-as autópályán Nyíregyháza felé a teherautójával. Jóval előtte haladt egy román sofőr, aki a teherautójával Franciaországból tartott Románia felé.

A kocsiban különböző lomok, használt cikkek, valamint 2-3 méter hosszú fémrudak voltak.

Forrás: Ügyészség.hu

A román sofőr valamiért megállt a külső sávban, amit a mögötte haladó férfi nem vett észre, és 117-123 km/órás sebességgel, fékezés nélkül nekiment.

Az ütközés miatt a román sofőr kocsijában lévő egyik fémrúd előre lendült, átütötte a raktér falát és átszúrta a lapockáját és roncsolta több csigolyáját is.

Emiatt lebénult, kerekesszékbe került. Az állapota gyógykezeléssel sem javítható.

A férfi hibázott, mert nem figyelt az útra, de a balesetben az is közrejátszott, hogy a másik sofőr megállt a szélső sávban, amit nem tehetett volna meg.

Az ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre és tiltsa el a vezetéstől – írja a Heves Megyei Főügyészség.