Elismerte Márki-Zay Péter, hogy Brüsszelnek főnyeremény lenne, ha a baloldal nyerne

Márki-Zay, Bajnai, London, vacsora, titkos megbeszélés
A Városháza-ügy óta tudjuk, Bajnai a legfontosabb külföldi összekötő ember a baloldal kampányában. A baloldal jelöltje vele találkozott az angol fővárosban - írja a Mandiner. A Bajnai Gordonnal való találkozó nem szerepelt Márki-Zay Péter hivatalos programjában, nyilván nem véletlenül: ez egy titkos egyeztetés volt.
Vágólapra másolva!
A baloldali jelölt londoni útjával kapcsolatban újabb részletek derültek ki - írja a Magyar Nemzet. Emlékeztetőül: az egynapos út része volt egy háromórás, titkos találkozó Bajnai Gordon egykori szocialista miniszterelnökkel. Mindez úgy derült ki, hogy a Mandiner egyik olvasója lefényképezte Márki-Zay Pétert és Bajnait egy londoni étteremben.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet értesülése szerint Márki-Zay Péter a Timothy Garton Ash angol történésszel folytatott szerda délutáni londoni beszélgetésében a moderátor felvetésére megerősítette azon véleményét, miszerint

a baloldal győzelme főnyeremény lenne Brüsszel számára.

A baloldali jelölt becsmérelte Magyarországot, szerinte ma már fel sem vennék az Európai Unióba.

Mint ismert, a baloldal jelöltje előző héten Londonba eredetileg a Momentum által szervezett kampányrendezvényre utazott ki (amelyről a Magyar Nemzet részletesen beszámolt), ahol újfent számos botrányos kijelentést tett. Először az eseményen megjelentek hozzátartozóin gúnyolódott. Mint fogalmazott,

De Márki-Zay Péter tovább ment ennél. A londoni kampányrendezvényen magát a Messiáshoz hasonlítva kifejtette, ő személy szerint vallásos élményként tapasztalta meg, hogy az ATV volt műsorvezetője, Simon András, valamint a mindenhonnét kirúgott riporter, Péterfi Judit sajtósnak szegődött hozzá.

Péterfi Juditot, amikor Simon Andrással felkerestük, azt mondta, jön, mindent eldob. A kommunikációs vezetőm, Simon András egy tapasztalt vezető, és ő is felajánlotta a segítségét (...) Ez egy majdnem vallásos élmény. Katolikusként sokat olvassuk meg halljuk a Bibliát, és látjuk, hogy az apostolok mindent eldobtak, és követték a mestert – én is hajlamos voltam mindent eldobni – de vannak még ilyen emberek

– jelentette ki Márki Zay Péter. Mindezek ellenére szerinte csupán két olyan ember létezik, aki soha nem árulná el a baloldalt: az egyik ő, a másik pedig Gulyás Márton, a Partizán műsorvezetője.

– tette hozzá.

Később kiderült, Márki-Zay Péter Londonban Bajnai Gordon volt miniszterelnökkel is találkozott, titokban, akit a Városháza-botrány kapcsán nyilvánosságra került hangfelvételen régi „harcostársa", Gansperger Gyula baloldali üzletember úgy mutatott be, mint aki a baloldal és bizonyos külföldi csoportok között közvetít. A hangfelvételen Gansperger úgy fogalmaz: „Magyarországon alapvetően az egész ellenzék mozgása mögött – én azt gondolom – külföldi erők és finanszírozók állnak. (...) Ugye, kik ezek az erők?" – teszi fel a kérdést Gansperger saját magának, majd meg is válaszolja azt: „Ugye, egyik része ez a Soros-birodalom, fogalmazzunk így. A másik része azok a nagytőkés csoportok, Németország, Egyesült Államok főleg, akik itt szeretnék, hogyha befolyással rendelkeznének.

A Városháza-ügy óta tudjuk, Bajnai a legfontosabb külföldi összekötő ember a baloldal kampányában. A baloldal jelöltje vele találkozott az angol fővárosban - írja a Mandiner. A Bajnai Gordonnal való találkozó nem szerepelt Márki-Zay Péter hivatalos programjában, nyilván nem véletlenül: ez egy titkos egyeztetés volt Forrás: Origo

Én azt gondolom, hogy ezeknek az embere a Gordon [Bajnai Gordon baloldali exkormányfő]. Most a szónak nem a rossz értelmében véve. Nem. Ő az a miniszter, volt miniszter, aki kapcsolatot tart ezekkel az emberekkel. Nyilván nem (...) a 007-es ügynökkel, hanem ezek mind elnökök, nem tudom, micsodák, tehát megvan ennek a rendszere. (...)

Minden ennek a tábornak, akármit is mond a Gyurcsány meg a többi, minden külföldről jön.

Tehát ez nem állt volna össze, mint a tejbegríz" – magyarázta az üzletember.

Márki-Zay Péter és a volt szocialista miniszterelnök találkozása egy Mandinernek küldött olvasói fotó által derült ki. A két politikus több mint három órán át tárgyalt, így Márki-Zay kiruccanásának talán legfontosabb indoka az volt, hogy találkozhasson Bajnaival, hiszen a meglehetősen csekély érdeklődést kiváltó fórumára mindössze két órát szánt.