Megpróbált káoszt teremteni a baloldal a közoktatásban

Márki-Zay Péter, Brüsszel
Hungarian prime ministerial candidate of the Everybody's Hungary Movement, the mayor of Hodmezovasarhely town Peter Marki-Zay, answers journalists' questions prior to a press conference in Brussels on November 11, 2021. (Photo by JOHN THYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Ma reggel több iskolában is megtartották a pedagógussztrájkot, annak ellenére is, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma néhány napja felhívta mindenkinek a figyelmét arra, hogy ugyan a bíróság elsőfokú határozata megszületett január 28-án, de a döntés nem jogerős, így törvénytelen a pedagógussztrájk. Az is kiderült, hogy a sztrájkot egyértelmű politikai célok irányítják, hiszen a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) közös dokumentumán arról írnak, hogy célszerű, ha a sztrájkban részt vevők kék szalagot viselnek és a sztrájk idejére transzparensek is készülnek.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet kiderítette, hogy kik állnak az egyébként teljes érdektelenségbe fulladt pedagógussztrájk mögött. Ahogyan arról korábban az Origo is beszámolt, Márki-Zay Péter, a baloldal közös jelöltjének az ötlete volt a kék szalag viselése.

Mindez pedig azt is jelenti, hogy a politikai akció már az iskolákba is beférkőzött a két pedagógusszervezetnek köszönhetően.

Forrás: Origo

Egyébként nem először folytat alig leplezett politikai indíttatású kampányt a magyar oktatásügy, a kormány és annak különböző intézményei ellen a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ). Már az is sokatmondó, hogy korábban a gyermekvédelmi népszavazást is támadták.