A kormány támogatásának köszönhetően 2010 óta több mint 100 kulturális beruházásról született döntés, melyek várható bruttó összértéke csaknem 890 milliárd forint - közölte szerdai budapesti sajtótájékoztatóján az emberi erőforrások minisztere.

Kásler Miklós kiemelte, hogy a magyar kormány kiemelt célként kezeli a nemzeti kultúra ápolását és megerősítését. Ezt mutatja, hogy Magyarország a GDP 1,3 százalékát fordítja kulturális kiadásokra, ami messze a legmagasabb egész Európában.
 A politikus hozzátette, 2010 óta 103 kulturális beruházásról döntött a kormány, ezek várható bruttó összértéke az Országos Monitoring Rendszer adatbázisa alapján 889,9 milliárd forint. A kulturális beruházásokra eddig megítélt forrás több mint 596 milliárd forint, ebből az Emberi Erőforrások Minisztériumának felelősségébe tartozó beruházásokra mostanáig megítélt támogatás 136,3 milliárd forint.

Forrás: Facebook/Emberi Erőforrások Minisztériuma


A kormány 2021-ben a kulturális ágazati beruházásokra 49,4 milliárd forint többlettámogatásról döntött - közölte a miniszter.