Kék-zöld foltok borították a Csepregen meghalt kétéves kisfiú testét

Holttestet találtak egy családi házban Csepregen, Csepreg, 2022.02.08.
Vágólapra másolva!
Halált okozó segítségnyújtás elmulasztása miatt indított nyomozást a rendőrség a csepregi gyerekhalál ügyében. A Bors úgy tudja, a kétéves kisfiú testét kék-zöld foltok borították. Az eset után mindkét szülő kórházba került.
Vágólapra másolva!

P. János és H. Alexandra még iskolás korában elkerült a családjától. A szüleik nem voltak képesek gondoskodni a megfelelő nevelésükről, ezért mindketten egy kőszegi gyermekotthonba kerültek - írja a Bors. A cikk szerint a pár itt szeretett egymásba, és miután kikerültek az intézményből, egybekeltek. Alexandra eddig öt fiúnak adott életet, a rokonok úgy tudják, éppen úton van a hatodik utódjuk is.

Kék-zöld foltok borították a testét

János több műszakban dolgozott egy közeli állateledelgyárban, és a főállásán kívül is mindenféle megbízást elvállalt, hogy szert tegyen némi mellékesre. Kedden reggel 7 óra körül a céges buszjárattal érkezett haza, és rögtön a családjához sietett. A felesége vásárolni indult, és a három nagyobbik fiút beadta az óvodába.

Egyelőre nem tisztázott, hogy pontosan milyen körülmények között, de a 2,5 éves Máté meghalt.

A csecsemő holttestén külsérelmi nyomokat is találtak, egyesek szerint a kis Mátét kék-zöld foltok borították.

A családfő a helyszínen öngyilkosságot kísérelt meg, de az ő életét sikerült megmenteni. A falubeliek szerint felkötötte magát. A helyszínről Jánost és Alexandrát kórházba szállították, Ricsi, Félix, Jankó és Szebasztián ideiglenes elhelyezéséről pedig a gyermekvédelem gondoskodott.

A testvére szerint János példás családapa

Bors elérte a férfi testvérét, aki azt mondta, hogy egyetlen percre tudott bemenni Jánoshoz a kórterembe: a férfi magánál volt, de alig volt képes beszélni.

– Azt mondta, jól van, de láttam, mennyire meggyötört. Csövek lógtak ki belőle. Szandit is szerettem volna meglátogatni, de ezt már nem engedték. Azt közölték a kórházban, hogy senkivel sem szeretne érintkezni még telefonon sem.

Ezt csakis úgy tudom elképzelni, hogy éppen nem volt magánál! Példás családapa, nekem bárki elhiheti! – mondta a lapnak Tünde.

A Bors megtalálta János apját is, aki elmondása szerint 15 éve nem látta a fiát, a tragédiáról is csak ismerősökön keresztül értesült.

– János nem képes megbocsátani nekem, hogy csak nyolcéves koráig neveltem, mert a gyerekeket elvették tőlem. Sokáig nem volt munkám, ezért úgy ítélték meg, hogy nem vagyok képes a gyerekeimről gondoskodni. Évekig látogattam őket az intézetben, aztán Jancsi már nem volt rám kíváncsi. Mindössze öt kilométerre lakunk egymástól, de sosem futottunk össze – mondta az idős férfi, aki azt is hozzátette: mindenképpen elmegy az unokája temetésére, és reméli, a sírjánál végre megölelheti a fiát.