Börtön fenyegeti a férfit, aki a felesége halálát okozta

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy hosszadalmas büntetőeljárás is vár arra a középkorú férfira, aki mellett egy közúti baleset során meghalt a felesége - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A Vas megyei Vasváron élő Sándor Levente tavaly karácsony előtt nem sokkal éppen az unokahúgát fuvarozta haza Ercsire, amikor a céltól néhány kilométerre lesodródtak a kocsijukkal az útról, megpördültek és az árokba borultak. A gyerekülésben helyet foglaló hároméves kislány és a biztonsági övvel bekötött sofőr karcolásokkal megúszta, de a hátul ülő feleség kirepült az ablakon.

Levente gyorsabban hajthatott a megengedettnél, a párja pedig nem volt bekötve.

Az asszony az üvegen keresztül beverte a fejét egy fába és kiesett. Ugyan gyorsan érkezett hozzá a segítség, de a kórházban meghalt.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságtól elmondta a Blikknek, hogy közúti baleset gondatlan okozása miatt folytatnak eljárást, az ügyben gyanúsítotti kihallgatás válaszadásukig nem történt, a baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.

Az enyhítő körülmények esetében kifejezetten figyelembe lehet venni, ha a vádlott kiskorú gyerekek eltartásáról gondoskodik, akik ráadásul nemrég veszítették el az édesanyjukat. Abban az esetben, ha az ítélet nem haladja meg a két évet, a bíró fel is függesztheti annak végrehajtását, így elképzelhető, hogy a férfinak nem kell bevonulnia" – magyarázta a Vasárnapi Blikknek egy ügytől független jogász, dr. Tran Dániel.

A tragédia okozója jól tudja, hogy hibázott, és azt is, hogy büntetőeljárás vár rá, de elmondása szerint idáig csak a baleset után, a helyszínen hallgatták ki a történtekről.

"Hogy vannak a gyerekek? Azt, akire várnak vagy akit szeretnének, már nem jön haza többé. Csak az apjuk maradt nekik. Minden sokkal nehezebb, de sodródunk az árral. A családom részéről sok segítséget kapok, és a rokonok, ismerősök is mellettünk állnak. Könnyű mondani, hogy talpra kell állni, de ha valaki ebbe a helyzetbe kerül, ebben a cipőben jár, akkor egészen másképp látja majd a helyzetet. Az élet nem áll meg, a gyerekeimért mindent megteszek, nem adhatom fel. Ezt észben kell tartanom" – mondta a férfi.

Címlapi képünk illusztráció.