Kilenc év börtönre ítélték a debreceni baltás támadót

bíró bíróság ítélet Soron kívül ítélhetik el B.Rolandot, aki vízaknába dobta Csengét
illusztráció
Vágólapra másolva!
Jogerősen 9 évet kell börtönben töltenie annak a férfinek, aki rátámadt volt élettársa új párjára egy kisbaltával. Az ügyben ma hozott ítéletet a Debreceni Ítélőtábla.
Vágólapra másolva!

2019 júniusában egy férfi és volt élettársa közös gyermekének ballagását ünnepelték rokoni körben. Az eseményen részt vett a férfi is, aki meglehetősen lerészegedett. A gyerek anyja idő közben férjhez ment, de a férje nem vett részt az eseményen,

mert a részeg férfi folyamatosan provokálta, zaklatta őket,

ő pedig el akarta kerülni a konfliktust. Este az asszony hazament a férjéhez. Volt élettársa keresni kezdte és vele tartott a fia is, aki azt kérte az apjától, hogy ne menjen oda az anyjához, de a részeg nem engedelmeskedett neki. Bement a ház udvarára. Ott találta az asszony férjét, akit azonnal szidni kezdett. Áldozata nem reagált a szóbeli támadásra, csak arra kérte, hogy menjen el. A férfi taktikát váltott.

Megütötte "riválisát", amitől az hanyatt esett, aztán összeverekedtek.

Az új férj magához vette a kisbaltáját és ismét távozásra szólította fel felesége volt élettársát, aki nem volt hajlandó elmenni. Megint összeverekedtek.

A balta a volt élettárs kezébe került, aminek a fokával nagyon erősen lesújtott áldozata fejére.

A férfi feje erősen vérezni kezdett és azonnal elvesztette egy fontos képességét, akkor már nem tudott beszélni. A részeg volt élettársat az asszony és a fia fékezte meg.

A támadó elmenkült, az áldozat pedig kórházba került, ahol életmentő műtétet hajtottak ratja végre.

Az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék tavaly szeptemberben V. V.-t emberölés kísérlete, magánlaksértés és zaklatás miatt különös visszaesőként 7 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Másodfokon a Debreceni Ítélőtábla elé került a férfi sorsa,

amely március 1-én a férfi szabadságvesztés büntetését és a közügyektől eltiltását is 9 évre súlyosította.

Az ítélőtábla szerint az elsőfokú bíróság megalapozott tényállást állapított meg, okszerűen értékelte a bizonyítékokat és törvényesen állapította meg a bűnösségét. Úgy látják, a férfi nem hivatkozhat jogos védelemre, mert ő volt az, aki jogtalanul bement áldozata udvarára és rátámadt a férfira.

- írták Origónak küldött közleményükben, amelyből az is kiderült, hogy az ítélőtábla súlyosító körülményként vette figyelembe a férfi előéletét, vagyis azt, hogy többször büntette már meg bíróság. Ahogy a cselekmény tárgyi súlyát is, hiszen áldozatának maradandó fogyatékosságot okozott. Az ítélet jogerős.