Apáti Bence: Az éhes szocik még a Hugo Boss-táskákat is ellopják

Apáti Bence interjú
Vágólapra másolva!
Véleménycikk.
Vágólapra másolva!

Zuglóban az elmúlt évek legnagyobb korrupciós botrányára derült fény.
Az üggyel összefüggésben sok információ látott napvilágot, amelyekkel olvasóink is egészen biztosan tisztában vannak, a jobboldali sajtó ugyanis kiemelten foglalkozik a szocialista politikusok által véghezvitt bűncselekményekkel.

A baloldali, a függetlenobjektív viszont alig - az őrkutyák, szokás szerint békésen heverésznek, a mancsukat nyalogatva lustálkodnak -, szerintük ugyanis alapvetően nem történt semmi különös, mindössze szokás szerint elloptak néhány száz milliócskát a helyi szocik, meg aztán amúgy is a nyakunkon van a választás, kevesebb mint egy hónap van hátra a nagy napig, ilyenkor meg nem szabad a ballib szavazók gyomrát efféle nehezen emészthető információkkal megterhelni.

Még a végén otthon maradnak.

Esetleg rossz helyre húzzák be az ikszet.

Az ellenzéki aktivistaként működő ballib újságírók amúgy sokadszorra buknak meg a saját vizsgájukon, hiszen saját definíciójuk szerint a valódi sajtó elsődleges feladata a hatalom ellenőrzése, így aztán amelyik újságíró nem nulla huszonnégyben a hatalmat cseszteti, pardon ellenőrzi, az aljas propagandista.

A 2019-es önkormányzati választás után bicsaklott meg először - mármint a nyilvánosság előtt - ez a logikájuk, hiszen számos baloldali került kerületek, illetve városokok élére; azaz hatalmi pozícióba, azonban a függetlenobjektívek nem kezdték őket, a kerületeiket és a városaikat ellenőrizgetni.
Zugló mondjuk a választás előtt is baloldali vezetésű volt, régi jó ismerősünk, a roppant szorgalmas, magas, vékony, szép és korán kelő Karácsony Gergely kormányozta.
Persze csak névleg, mert amúgy egy kiszivárgott hangfelvétel szerint valósággal rettegett, hogy a helyi szocik, akik valójában a városrészt irányították, egy szép napon el találják ásni.
A most nyilvánosságra került vallomások szerint Tóth Csaba és Horváth Csaba a calabriai maffiát megszégyenítő módon húzták le a helyi vállalkozókat, szabályos védelemi pénzeket szedtek a cégvezetőktől, akik aztán úgy fizettek a helyi hatalmasoknak - a hatalomnak -, mint a szabályok betartására mindig kínosan ügyelő katonatisztek.

Csak úgy repkedtek a 10 és 40 milliók a mesés vagyonokat felhalmozó zuglói szocialisták zsebeibe.
Az üzlet szaga azonban olyan erős volt, hogy Zugló közigazgatási határain kívül is megérezték - dehogy is nincs illata a pénznek -, így aztán a helyi erőkön kívül más szoci politikusok is - markukat tartva - megjelentek.

Baja Ferenc, Gyurcsány régi embere és Molnár Zsolt neve is feltűnt Fuzik Zsolt vállalkozó vallomásaiban.

Baja Ferenc egykori környezetvédelmi miniszter súlyos milliókkal húzta le a zuglói parkolási cég vezetőjét, de ő ugye régi rutinos versenyző, annak idején még Horn Gyulától és bűntársaitól leste el a szakma rejtelmeit és trükkjeit, a politikát figyelemmel követők tehát meg sem lepődtek, hogy ő is felbukkant és éhes keselyűként vetette rá magát a sok százmilliós bizniszre.
Azonban Molnár Zsoltot eddig elkerülték az efféle pletykák, sőt, kissé együgyűnek tűnt a sok pénzéhes, és dörzsölt szockó között, az ember alapvetően ki sem nézte belőle, hogy képes lenne felvenni a kesztyűt, és néhány szocit félre tolva bele tudna nyúlni a zuglói mézesbödönbe.
Pedig Fuzik Zsolt szerint Molnár még a zuglói Joe Pescit, Tóth Csabát is felülmúlta akkor, amikor a parkolási cég vezetőjét nemcsak negyven misivel, de egy Hugo Boss-táskával is lehúzta.
Szerencsétlen szétlopott vállalkozó ugyanis egy ilyen márkás és drága táskában vitte el a védelmi pénzt Molnárnak, aki egy talán kissé rekedtes hangon elsuttogott rendben vagyunk után elrakta mind a pénzt, mind a drága luxitáskát.

Utóbbit pedig azóta sem adta vissza.
Pitiáner húzás?
Az.
De a gesztusba nemcsak a kicsinyességet lehet belelátni, hanem a hatalom pöffeszkedő, gátlástalan kinyilvánítását is.
Azt, hogy:
"kisbarátom, itt mi vagyunk az urak, itt mi vagyunk a hatalom, mi nemcsak a pénzedet vesszük el, de a táskát is, amiben a lóvét hoztad.
Sőt, a legközelebbi találkozónkra ezzel a Hugo Boss-táskával fogok megérkezni, te pedig szépen meg is fogod dicsérni."

Pont mint ahogy Mr. Teufel a Macskafogóban Safraneket alázza a következőképpen;
Safranek! Üdvözlöm a kedves feleségét!
Köszönöm, uram, de már egy éve önnel él...