Barátja miatt halt meg egy fiatal Kiskunhalason

A Bács-Kiskun megyei nyomozók befejezték a Kiskunhalason történt, szerencsétlen kimenetelű ügy vizsgálatát, amelyben egy fiatal autószerelés közben meghalt.
bűnjelek az autószerelés közben meghalt, 26 éves férfi ügyének nyomozásából
Vágólapra másolva!
Gondatlan emberöléssel gyanúsítják azt a 26 éves férfit, aki miatt meghalt a barátja autószerelés közben. 
Vágólapra másolva!

Tavaly nyáron, augusztus 20-án délután mentőt hívtak egy kiskunhalasi portára egy 26 éves férfihoz. A rendőrséget a mentősök értesítették, miután az újraélesztés sikertelen volt. A nyomozók a helyszíni szemle és a tanúk elmondása alapján, ahogy a rendőrség honlapján írják, "egy furcsa eset" részleteit göngyölítették fel.

Mint kiderült, a fiatal férfi barátja szüleinek portáján, egy melléképületben lakott szívességből, cserébe besegített a ház körüli munkákba. Az államalapítás ünnepét a házigazda fia, a 26 éves férfi és két barátjuk együtt töltötte, együtt ittak, szórakoztak.

Egyszer csak a befogadott fiatal nekiállt megjavítani az udvaron álló furgon elromlott önindítóját.

Az autó bal első kereke elé, félig a kaszni alá feküdt, miközben a többiek a kocsi mellett beszélgettek. A tulajdonos szintén 26 éves fia hirtelen beült a volán mögé és ráindított a motorra. A nyomozók szerint feltehetően azért, hogy ellenőrizze, hogy sikerült-e a megjavítani az autót.

A sebességben lévő kocsi megugrott, amitől a bal első kerék a földön fekvő áldozat mellkasára gördült.

A többiek letolták róla a kocsit, bevitték az eszméletlen fiatalt a házba és megpróbálták elérni, hogy magához térjen, de nem sikerült nekik. A sikertelen újraélesztés után a mentősök is már csak a halálát tudták megállapítani.

A vezetői engedéllyel nem rendelkező, és vezetni sem tudó barátját a nyomozók

gondatlan emberölés miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A szabadlábon védekező férfi ügyében a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai most fejezték be a nyomozást. Az iratokat vádemelési javaslattal küldték el a megyei főügyészségre.