Öngyilkos akart lenni egy férfi, ezért elhatározta, hogy a rendőrökkel löveti le magát

kés, késelés, késes támadó, illusztráció
illusztráció
Vágólapra másolva!
Elsőfokon öt év börtönre ítélték azt a férfit, aki részegen és benyugtatózva elhatározta, hogy öngyilkos lesze, majd amikor élettársa megpróbálta lebeszélni a tervéről, elhatározta, hogy a rendőrökkel löveti le magát. Ennek érdekében úgy tett, mintha késsel fenyegetné meg az asszonyt. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész, és az férfi, illetve ügyvédje is fellebbeztek.
Vágólapra másolva!

A férfi 2020 augusztusán egy éjjel szórakozást követően hazatért miskolci lakásába, majd depressziós
állapotba került, ezért nyugtatót vett be. Ezután kora délelőtt közölte az élettársával, hogy öngyilkos lesz, ezért több helyen megvágta a csuklóját és az alkarját egy késsel. Az asszony igyekezett lebeszélni
róla, és a 112-es segélyhívón telefonos segítséget kért, mire a diszpécser közölte, hogy először a rendőrök fognak kiérkezni, utána a mentők.

A férfi ezt hallva

elhatározta, hogy a helyszínre érkező rendőrökkel fogja lelövetni magát úgy, hogy eljátssza azt, hogy késsel fenyegeti meg az élettársát.

A kép illusztráció Forrás: Police.hu

A kiérkező rendőröknek a férfi odadobta a nála lévő, töltetlen és működésképtelen gáz-riasztó fegyverét, majd

élettársát a hajánál fogva az úttest közepére rángatta, és egy 15-20 centis kést a nyakához tartva többször felszólította a rendőröket, hogy lőjék le őt, különben megöli a nőt.


A rendőrök gázspray-t és testi kényszert alkalmaztak ahhoz, hogy lefogják, és megbilincseljék a férfit.

A törvényszék a férfit állami szerv kényszerítése céljából személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény miatt 5 év börtönre ítélte.

Súlyosító körülményként értékelték a bűncselekmény súlyát, és hogy a férfi mindezt részegen és bódultan követte el. A törvényszék enyhítő körülményként értékelte a férfi együttműködő, megbánó
magatartását.

Az ítélettel szemben az ügyész súlyosítás, a férfi és ügyvédje felmentés, illetveenyhítés érdekében fellebbezett.

A büntetőeljárás a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Ha Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!