Alaposan megemelné a benzinárakat Dávid Ferenc, Gyurcsány-párti országgyűlési képviselő. Korábban a rezsicsökkentést is tarthatatlannak nevezte. 

Dávid Ferenc, a Gyurcsány-párt országgyűlési képviselője szerint nyár végéig - lépcsőzetesen és "osztott teherviseléssel" - ki kell vezetni az üzemanyagárstopot. A DK-s képviselő az ATV-ben azt is mondta, hogy mindenkit be kell vonni az osztozkodásba a terhek tekintetében. 

Nem ez az első megszorításos ötlete a DK képviselőjének. Dávid Ferenc korábban az Egyenes beszédben arról beszélt, hogy teljesen indokolatlan volt visszaadni az szja-t a gyermekeseknek, és szerinte a kormány teljesen indokolatlanul vezette be a 25 éven aluliak szja-mentességét is. – Miért nem vesznek részt a közteherviselésben? – tette fel a kérdést a DK-s honatya, aki úgy vélte, hogy a rezsicsökkentés is tarthatatlanná válik majd.

Dávid Ferenc, Gyurcsány-párti képviselő újabb megszorításokat követelForrás: MTI/Máthé Zoltán

A választást megelőző időszakban a baloldal számos prominense bírálta élesen az emberek mindennapjait megkönnyítő intézkedéseket, mint a rezsicsökkentés vagy a benzinárstop. A háztartások anyagi terheit jelentősen mérséklő rezsicsökkentés leghangosabb ellenzője Márki-Zay Péter volt. Emlékezetes: a baloldal miniszterelnök-jelöltje felelőtlen lépésnek nevezte az intézkedést, amelynek szerinte iszonyatosan tovagyűrűző káros hatása van a környezetvédelemre is. Sőt szerinte
a támogatással alacsonyabban tartott fűtésszámlán inkább úgy kellene spórolni, hogy az emberek kevesebb meleg vizet használjanak, s jobban öltözzenek fel, amikor otthon tartózkodnak.