Ha betérsz egy kaszinókba, ezekkel a kártyajátékokkal biztosan találkozol

póker
Vágólapra másolva!
Ahogy telik-múlik az idő, úgy lesznek egyre népszerűek az online kaszinók. De ez nem jelenti azt, hogy a hagyományos „változat" ne lenne még mindig vonzó. Márpedig ha az ember kaszinóba megy, lesznek bizony olyan kártyajátékok, amikkel biztosan találkozik.
Vágólapra másolva!

A szerencsejátékoknak számtalan formája létezik, melyek nagy népszerűségnek örvendenek az online és offline térben is. És mindenki másban találja meg a szerencsékét. Persze, ez nagyban függ attól, ki milyen személyiség, ki milyen típusú játékkal játszik szívesebben, vagy attól is, hogy stratégiai szemlélettel rendelkezik-e vagy sem. Függetlenül most mindentől, mutatunk néhány kártyajátékot, köztük a baccarat online változatával, amikkel biztosan találkozhatsz, ha betévedsz egy kaszinóba.

Blackjack vagy huszonegy

Ez egy nagyon egyszerű, s rendkívül kedvelt játék:    52 lapos francia kártyával játsszák, jokerek nélkül. A játék célja az, hogy a játékos lapjainak összértéke vagy 21 legyen, vagy minél közelebb legyen hozzá. Fontos, a 21-et nem lépheti túl a lapok összértéke. A lapok pontértékei 1 és 11 között vannak. Ebben a játékban a lapok színének a nincs jelentősége. Azt még érdemes tudni, hogy a blackjacknek több változata is van, de ezek mindegyikének rövid idő alatt, könnyen elsajátíthatók a játékszabályai. Ahogy minden játékban, itt is fontos a többet ésszel mint erővel elv.

Forrás: Shutterstock

Videópóker

Ez az egyetlen olyan kártyajáték, ami nem asztali játék. Hát ugye azért ez a videópóker névből ki lehetett találni. A videópókernek, ahogy a blackjacknek több különböző változata van, de az biztos, hogy a maximális nyeremény nagyobb mint a blackjacknél. A videópókernek számos változata van, de mindegyik a póker egyik legegyszerűbb fajtáján, az ötlapos változaton alapul. A játékosnak öt lapot osztanak, majd egy lehetőséget kap, hogy megtartsa a megtartani kívánt lapokat, és eldobja azokat, amelyeket nem kíván megtartani, cserébe új lapokat kap. Ez alkotja a végső leosztást. Csak megjegyezzük, nagyon sokan szeretik ezt a fajta kártyajátékot.

Baccarat és a szerence

Ha távol áll tőled a gondolkodás, hogy kidolgozott stratégia mentén játssz egy bizonyos játékot, akkor számodra a baccarat a megfelelő játék. Ez ugyanis tisztán szerencsejáték, a győzelem és a vereség is kizárólag a szerencsén múlik. A baccarat legnépszerűbb változata a „punto bancóban”, ebben az esetben a kaszinó gyakorlatilag egyszemélyben gyakorolja a banki irányítást, és kötelezettséget vállal arra, hogy mindkét leosztást rögzített sorsolási szabályok szerint játssza. Érdekesség, a baccarattal kapcsolatban, hogy a világszerte ismert író, Ian Flemming is megtanulta a játékot, sőt nemcsak megtanulta, megalkotta a világ leghíresebb baccarat játékosát, James Bond-ot.

Texas Hold'em kaszinó

Na, de haladjunk tovább. Ha játszottál már valaha hagyományos, világszerte ismert Texas Hold'em pókert, akkor a TXS Hold'em kaszinóváltozatát igazán könnyű lesz megtanulnod. A legfontosabb különbség a kettő között az, hogy utóbbi kártyajátékot az osztó ellen játszod, nem pedig más játékosok ellen. Ebben a játékban az a fontos, hogy ne blöffölj, egyszerűen nincs értelme, mivel az osztó elmegy a végsőkig.