Százmilliót csaltak ki egy szabolcsi férfitől - videó

A kár összege meghaladhatja akár a százmillió forintot is
a kár összege meghaladhatja akár a százmillió forintot is
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján jelentős kárt okozó csalás megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást a szabolcsi rendőrök egy 41 éves, máriapócsi és egy 32 éves, dombrádi férfi ellen.
Vágólapra másolva!

Az idősebb férfi, H. J. tavaly nyáron azzal kereste fel építőipari tevékenységet folytató barátját, hogy segítsen az egyik ismerősének, a 32 éves L.R.-nek az új vállalkozását felfuttatni. H. J.-nek sikerült meggyőznie barátját, aki L. R.-t pártfogásába vette. Az új vállalkozó hónapokon át kért és kapott különböző jogcímen milliós összegeket a pártfogójától. Azt mondta, hogy az összes pénzt befektette az építőipari tevékenységbe.

Az ígért visszafizetést és plusz részesedést az elvégzett munkák kifizetéséhez kötötte, amit egyszer sem teljesített.

A pártfogónak gyanús lett a páros, ezért a rendőrséghez fordult. A nyomozás során kiderült, hogy nem alaptalanul gyanakodott új üzletfeleire. H. J. és L. R. valójában "jogtalan haszonszerzési célból", szándékosan tévesztette meg a férfit egy valótlan üzleti befektetés ígéretével. Egyáltalán nem akarták neki visszafizetni a pénzt és kizárólag arra törekedtek, hogy minél többet szerezzenek tőle. Az átvett összegeket egymás között elosztották és magukra költötték.

A kár meghaladhatja akár a százmillió forintot is.

elfogtak két férfit, mert a gyanú szerint becsaptak egy harmadikat Forrás: Police.hu

A szabolcsi nyomozók H. J.-t az M3-as autópálya mátészalkai lehajtójánál fogták el június 30-án. A kocsijában hétmillió forintot találtak, amit lefoglaltak. Kiderült, hogy ezt is a becsapott pártfogó adta. L. R.-t pedig elfogatóparancs alapján, Nyíregyházán fogták el a rendőrök július 5-én.

a kár összege meghaladhatja akár a százmillió forintot is Forrás: Police.hu

Amikor átkutatták az otthonaikat, a bizonyítási eszközök mellett a vagyonvisszaszerzés érdekében lefoglaltak közel tízmillió forint összegű készpénzt, egy Audi A6-os autót, ékszereket és egy értékes karórát is. A rendőrök mindkét gyanúsítottat kihallgatták, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.